Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omenamuffinssit

40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min

Mehevät omenamuffinssit kuorrutetaan rapealla ja suussasulavalla muruseoksella.

20.9.2016
Reseptin ainekset
15 kpl
200 g
voita tai margariinia
2–3
pientä hapanta omenaa (3 dl pieninä kuutioina)
3
kananmunaa
2 dl
sokeria
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
1 dl
maustamatonta jogurttia
Muruseos
75 g
voita tai margariinia
1 dl
sokeria
2 ½ dl
pikakaurahiutaleita
2 rkl
vehnäjauhoja
1 tl
kanelia
Kuorrutus
1 dl
tomusokeria
2–3 tl
omenamehua tai vettä

Omenamuffinssit – ohje:

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Kuori ja kuutioi omenat (kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria).
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
  3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Siivilöi taikinaan puolet jauhoseoksesta. Lisää jogurtti. Siivilöi joukkoon loppu jauhoseos ja omenat. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
  4. Lusikoi omenamuffinssitaikina isoihin paperisiin muffinivuokiin.
  5. Sulata muruseoksen rasva ja lisää sokeri, kaurahiutaleet, jauhot ja kaneli. Ripottele muruseos muffinssien pinnalle.
  6. Paista omenamuffinsseja 200-asteisen uunin alatasolla 18–20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  7. Sekoita tomusokeriin mehua sen verran, että saat notkean kuorrutuksen. Koristele omenamuffinssit raidoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt