3,8(63)
Omenamuffinssit
kasvis
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Mehevät omenamuffinssit kuorrutetaan rapealla ja suussasulavalla muruseoksella.
Julkaistu 20.9.2016
Kotivinkki
Reseptin ainekset 15 kpl
200 gvoita tai margariinia
2–3pientä hapanta omenaa (3 dl pieninä kuutioina)
3kananmunaa
2 dlsokeria
4 ½ dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia
1 dlmaustamatonta jogurttia
Muruseos
75 gvoita tai margariinia
1 dlsokeria
2 ½ dlpikakaurahiutaleita
2 rklvehnäjauhoja
1 tlkanelia
Kuorrutus
1 dltomusokeria
2–3 tlomenamehua tai vettä

Omenamuffinssit – ohje:

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Kuori ja kuutioi omenat (kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria).
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
  3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Siivilöi taikinaan puolet jauhoseoksesta. Lisää jogurtti. Siivilöi joukkoon loppu jauhoseos ja omenat. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
  4. Lusikoi omenamuffinssitaikina isoihin paperisiin muffinivuokiin.
  5. Sulata muruseoksen rasva ja lisää sokeri, kaurahiutaleet, jauhot ja kaneli. Ripottele muruseos muffinssien pinnalle.
  6. Paista omenamuffinsseja 200-asteisen uunin alatasolla 18–20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  7. Sekoita tomusokeriin mehua sen verran, että saat notkean kuorrutuksen. Koristele omenamuffinssit raidoilla.
7 kommenttia