Omenamuffinssit
kasvis
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Mehevät omenamuffinssit kuorrutetaan rapealla ja suussasulavalla muruseoksella.

Reseptin ainekset 15 kpl
200 gvoita tai margariinia
2–3pientä hapanta omenaa (3 dl pieninä kuutioina)
3kananmunaa
2 dlsokeria
4 ½ dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia
1 dlmaustamatonta jogurttia
Muruseos
75 gvoita tai margariinia
1 dlsokeria
2 ½ dlpikakaurahiutaleita
2 rklvehnäjauhoja
1 tlkanelia
Kuorrutus
1 dltomusokeria
2–3 tlomenamehua tai vettä
Omenamuffinssit – ohje:
- Sulata voi ja anna jäähtyä. Kuori ja kuutioi omenat (kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria).
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Siivilöi taikinaan puolet jauhoseoksesta. Lisää jogurtti. Siivilöi joukkoon loppu jauhoseos ja omenat. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
- Lusikoi omenamuffinssitaikina isoihin paperisiin muffinivuokiin.
- Sulata muruseoksen rasva ja lisää sokeri, kaurahiutaleet, jauhot ja kaneli. Ripottele muruseos muffinssien pinnalle.
- Paista omenamuffinsseja 200-asteisen uunin alatasolla 18–20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sekoita tomusokeriin mehua sen verran, että saat notkean kuorrutuksen. Koristele omenamuffinssit raidoilla.