


Omenamuffinssit
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Mehevät omenamuffinssit kuorrutetaan rapealla ja suussasulavalla muruseoksella.
Reseptin ainekset
15 kpl
200 g
voita tai margariinia
2–3
pientä hapanta omenaa (3 dl pieninä kuutioina)
3
kananmunaa
2 dl
sokeria
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
1 dl
maustamatonta jogurttia
Muruseos
75 g
voita tai margariinia
1 dl
sokeria
2 ½ dl
pikakaurahiutaleita
2 rkl
vehnäjauhoja
1 tl
kanelia
Kuorrutus
1 dl
tomusokeria
2–3 tl
omenamehua tai vettä
Omenamuffinssit – ohje:
- Sulata voi ja anna jäähtyä. Kuori ja kuutioi omenat (kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria).
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Siivilöi taikinaan puolet jauhoseoksesta. Lisää jogurtti. Siivilöi joukkoon loppu jauhoseos ja omenat. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
- Lusikoi omenamuffinssitaikina isoihin paperisiin muffinivuokiin.
- Sulata muruseoksen rasva ja lisää sokeri, kaurahiutaleet, jauhot ja kaneli. Ripottele muruseos muffinssien pinnalle.
- Paista omenamuffinsseja 200-asteisen uunin alatasolla 18–20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sekoita tomusokeriin mehua sen verran, että saat notkean kuorrutuksen. Koristele omenamuffinssit raidoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat