Kotivinkki

Omenamuffinssit

40 min
2.8
6

Omenamuffinssit

Mehevät omenamuffinssit kuorrutetaan rapealla ja suussasulavalla muruseoksella.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

  • 200 gvoita tai margariinia
  • 2–3pientä hapanta omenaa (3 dl pieninä kuutioina)
  • 3kananmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 4 ½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 1 dlmaustamatonta jogurttia

Muruseos

  • 75 gvoita tai margariinia
  • 1 dlsokeria
  • 2 ½ dlpikakaurahiutaleita
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 1 tlkanelia

Kuorrutus

  • 1 dltomusokeria
  • 2–3 tlomenamehua tai vettä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Kuori ja kuutioi omenat (kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria).

2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.

3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Siivilöi taikinaan puolet jauhoseoksesta. Lisää jogurtti. Siivilöi joukkoon loppu jauhoseos ja omenat. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi.

4. Lusikoi omenamuffinssitaikina isoihin paperisiin muffinivuokiin.

5. Sulata muruseoksen rasva ja lisää sokeri, kaurahiutaleet, jauhot ja kaneli. Ripottele muruseos muffinssien pinnalle.

6. Paista omenamuffinsseja 200-asteisen uunin alatasolla 18–20 minuuttia. Anna jäähtyä.

7. Sekoita tomusokeriin mehua sen verran, että saat notkean kuorrutuksen. Koristele omenamuffinssit raidoilla.

MITÄ PIDIT?
2.8
Katso myös nämä