


Tuikkivat piparitähdet
Omenainen pipari-taatelikakku – täydellisyyttä hipovassa kakussa on kaikki joulun hyvä yhdessä!
2 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 30 min
Karamellisoidut omenalohkot, pehmeä rahkatäyte ja piparin makuinen taatelikakku – tässä kakussa on sitä kuuluisaa joulun taikaa. Koristele komeus sokeriin kastetuilla tähtipipareilla.
Reseptin ainekset
10 palaa
1 pkt (250 g)
kivettömiä taateleita
2 dl
sokeria
2 dl
vettä
1 rkl
piparkakkumaustetta
200 g
voita tai leivontamargariinia
1
muna
3½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
soodaa
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
Omenalohkot
8 kpl (650 g)
pientä omenaa
2 rkl
voita
½ dl
fariinisokeria
2 tl
piparkakkumaustetta
2 rkl
calvadosta
Lisäksi
1 prk (2 dl)
vispikermaa
1 prk (200 g)
maitorahkaa
1 rkl
vaniljasokeria
1 dl
omenamehua
piparkakkuja
Omenainen pipari-taatelikakku – ohje:
- Hienonna taatelit veitsellä. Tarkista, ettei joukossa ole kiviä. Pane taatelit kattilaan. Lisää sokeri, vesi ja piparkakkumauste. Hauduta keskilämmöllä niin, että taatelit pehmenevät. Lisää kuutioitu rasva ja anna sulaa tasaiseksi.
- Nosta kattila kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan.
- Pingota tavallisen irtopohjavuoan (ø 20–22 cm) tai korkeareunaisen irtopohjavuoan (ø 18 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 55–65 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
- Tee omenalohkot. Kuori ja viipaloi omenat. Kuumenna pannulla voi ja lisää omenat, fariinisokeri, piparkakkumauste ja calvados. Paista kunnes omenat ovat pehmenneet. Jäähdytä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se maitorahkan kanssa. Mausta vaniljasokerilla.
- Halkaise kakku kolmeen osaan. Pane yksi osa tarjoiluvadille ja kostuta mehulla. Lisää kerma-rahkaa ja omenaviipaleita. Kokoa loput kerrokset samoin. Koristele omenalohkoilla ja pipareilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat