Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Tuikkivat piparitähdet

Omenainen pipari-taatelikakku – täydellisyyttä hipovassa kakussa on kaikki joulun hyvä yhdessä!

2 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 30 min

Karamellisoidut omenalohkot, pehmeä rahkatäyte ja piparin makuinen taatelikakku – tässä kakussa on sitä kuuluisaa joulun taikaa. Koristele komeus sokeriin kastetuilla tähtipipareilla.

12.9.2024

Reseptin ainekset
10 palaa
1 pkt (250 g)
kivettömiä taateleita
2 dl
sokeria
2 dl
vettä
1 rkl
piparkakkumaustetta
200 g
voita tai leivontamargariinia
1
muna
3½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
soodaa
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
Omenalohkot
8 kpl (650 g)
pientä omenaa
2 rkl
voita
½ dl
fariinisokeria
2 tl
piparkakkumaustetta
2 rkl
calvadosta
Lisäksi
1 prk (2 dl)
vispikermaa
1 prk (200 g)
maitorahkaa
1 rkl
vaniljasokeria
1 dl
omenamehua
piparkakkuja

Omenainen pipari-taatelikakku – ohje:

  1. Hienonna taatelit veitsellä. Tarkista, ettei joukossa ole kiviä. Pane taatelit kattilaan. Lisää sokeri, vesi ja piparkakkumauste. Hauduta keskilämmöllä niin, että taatelit pehmenevät. Lisää kuutioitu rasva ja anna sulaa tasaiseksi.
  2. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan.
  3. Pingota tavallisen irtopohjavuoan (ø 20–22 cm) tai korkeareunaisen irtopohjavuoan (ø 18 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat.
  4. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 55–65 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
  5. Tee omenalohkot. Kuori ja viipaloi omenat. Kuumenna pannulla voi ja lisää omenat, fariinisokeri, piparkakkumauste ja calvados. Paista kunnes omenat ovat pehmenneet. Jäähdytä.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se maitorahkan kanssa. Mausta vaniljasokerilla.
  7. Halkaise kakku kolmeen osaan. Pane yksi osa tarjoiluvadille ja kostuta mehulla. Lisää kerma-rahkaa ja omenaviipaleita. Kokoa loput kerrokset samoin. Koristele omenalohkoilla ja pipareilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt