Maku

Omenagranola – paahda aamupalaherkku uunissa ihanan rapsakaksi

40 min
4
0

Omenagranola – paahda aamupalaherkku uunissa ihanan rapsakaksi

GL
LA
MA
MU
VE
0
4
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Omenagranolan maun salaisuus on omenasose ja runsas määrä kanelia, jotka antavat granolalle sopivan mausteisen makeuden. Uunissa paahtaminen tekee granolan rakenteesta sopivan rapsakan. Jotta rapeus säilyy siirrä granola kannelliseen purkkiin.

Ainekset (1 litra)

  • 2 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
  • 2 dltattarihiutaleita (gluteenittomia)
  • 2 dlhirssihiutaleita (gluteenittomia)
  • 1 dlpekaanipähkinöitä (rouhittuna)
  • 1 dlcashewpähkinöitä (rouhittuna)
  • 2 rklkanelia
  • 1 dlomenasosetta
  • 1/2 dlkookosöljyä
  • 1 dlkuivattuja karpaloita

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Omenagranola valmistuu helposti näin:

  1. Sekoita kulhossa hiutaleet, pähkinät ja kaneli.
  2. Sulata kookosöljy ja sekoita omenasoseen kanssa. Kaada öljy-omenasoseseos hiutaleisiin ja sekoita hyvin.
  3. Paahda 150-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarkkaile paahtumista, ettei seos pala.
  4. Anna omenagranolan jäähtyä ja lisää lopuksi karpalot. Säilytä granolaa kannellisessa purkissa.
MITÄ PIDIT?
4