Maku

Omena-tiikerikakku – kuivakakkujen kuninkaan uusi versio!

1 h 30 min
0
0

Omena-tiikerikakku – kuivakakkujen kuninkaan uusi versio!

Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Vaihda tiikerikakun perinteinen kaakaolla maustettu taikina omenaan ja pähkinämuruun. Omenainen versio saa mehevyyden omenaraasteesta ja herkkuraidat pähkinä-muscovadomurusta.

Ainekset (14–16 palaa)

Taikina

  • 150 gvoita (pehmeää)
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 3munaa
  • 3 dlomenaa (karkeaksi raastettuna)
  • 1(luomu)sitruunan hienoksi raastettu kuori
  • 1 rklsitruunamehua
  • 150 granskankermaa
  • 4 ½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta

Muruseos

  • 2 dlmanteli- tai pähkinärouhetta
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlmuscovadosokeria (tai fariinisokeria)
  • 100 gvoita
  • 1 rkljauhettua kardemummaa
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • ¼ tl suolaa

Vuoan voitelu

  • 1 rklvoita
  • 1 rklvehnä- tai mantelijauhoja

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi ja vaaleaksi.

Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää omena- ja sitruunaraaste, mehu sekä ranskankerma. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja lisää seos taikinaan.

Nypi muruseoksen ainekset toisessa kulhossa.

Voitele ja jauhota rengasvuoka (tilavuus 2 l).

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta omenataikinasta. Annostele sen päälle muruseosta ja lopuksi taas vaaleaa taikinaa.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti tai kunnes kakku tuntuu tikulla testattaessa kypsältä. Jos pinta uhkaa tummua liiaksi, peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla.

Kumoa kakku jäähtyneenä. Anna vetäytyä mielellään seuraavaan päivään, jotta maku ehtii syventyä.

MITÄ PIDIT?
0