Omena-tiikerikakku – kuivakakkujen kuninkaan uusi versio!
kasvis
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Vaihda perinteinen kaakaolla maustettu taikina omenaan ja pähkinämuruun. Omenainen tiikerikakku saa mehevyyden omenaraasteesta ja herkkuraidat pähkinä-muscovadomurusta.

Reseptin ainekset 14–16 palaa
Taikina
150 gvoita (pehmeää)
2 dlsokeria
1 rklvaniljasokeria
3munaa
3 dlomenaa (karkeaksi raastettuna)
1(luomu)sitruunan hienoksi raastettu kuori
1 rklsitruunamehua
150 granskankermaa
4 ½ dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
Muruseos
2 dlmanteli- tai pähkinärouhetta
1 dlvehnäjauhoja
1 dlmuscovadosokeria (tai fariinisokeria)
100 gvoita
1 rkljauhettua kardemummaa
½ tl jauhettua neilikkaa
¼ tl suolaa
Vuoan voitelu
1 rklvoita
1 rklvehnä- tai mantelijauhoja
Omena-tiikerikakku leivotaan näin:
- Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää omena- ja sitruunaraaste, mehu sekä ranskankerma. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja lisää seos taikinaan.
- Nypi muruseoksen ainekset toisessa kulhossa.
- Voitele ja jauhota rengasvuoka (tilavuus 2 l).
- Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta omenataikinasta. Annostele sen päälle muruseosta ja lopuksi taas vaaleaa taikinaa.
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti tai kunnes kakku tuntuu tikulla testattaessa kypsältä. Jos pinta uhkaa tummua liiaksi, peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla.
- Kumoa kakku jäähtyneenä. Anna vetäytyä mielellään seuraavaan päivään, jotta maku ehtii syventyä.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen tiikerikakun resepti!