Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omena-tiikerikakku – kuivakakkujen kuninkaan uusi versio!

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Vaihda perinteinen kaakaolla maustettu taikina omenaan ja pähkinämuruun. Omenainen tiikerikakku saa mehevyyden omenaraasteesta ja herkkuraidat pähkinä-muscovadomurusta.

6.9.2017
Reseptin ainekset
14–16 palaa
Taikina
150 g
voita (pehmeää)
2 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
3
munaa
3 dl
omenaa (karkeaksi raastettuna)
1
(luomu)sitruunan hienoksi raastettu kuori
1 rkl
sitruunamehua
150 g
ranskankermaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
Muruseos
2 dl
manteli- tai pähkinärouhetta
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
muscovadosokeria (tai fariinisokeria)
100 g
voita
1 rkl
jauhettua kardemummaa
½ tl
jauhettua neilikkaa
¼ tl
suolaa
Vuoan voitelu
1 rkl
voita
1 rkl
vehnä- tai mantelijauhoja

Omena-tiikerikakku – ohje:

  1. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää omena- ja sitruunaraaste, mehu sekä ranskankerma. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja lisää seos taikinaan.
  3. Nypi muruseoksen ainekset toisessa kulhossa.
  4. Voitele ja jauhota rengasvuoka (tilavuus 2 l).
  5. Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta omenataikinasta. Annostele sen päälle muruseosta ja lopuksi taas vaaleaa taikinaa.
  6. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti tai kunnes kakku tuntuu tikulla testattaessa kypsältä. Jos pinta uhkaa tummua liiaksi, peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla.
  7. Kumoa kakku jäähtyneenä. Anna vetäytyä mielellään seuraavaan päivään, jotta maku ehtii syventyä.

Vinkki!

Kurkkaa myös ikisuosittu perinteisen tiikerikakun ohje!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt