


Omena-tiikerikakku – kuivakakkujen kuninkaan uusi versio!
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Vaihda perinteinen kaakaolla maustettu taikina omenaan ja pähkinämuruun. Omenainen tiikerikakku saa mehevyyden omenaraasteesta ja herkkuraidat pähkinä-muscovadomurusta.
Reseptin ainekset
14–16 palaa
Taikina
150 g
voita (pehmeää)
2 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
3
munaa
3 dl
omenaa (karkeaksi raastettuna)
1
(luomu)sitruunan hienoksi raastettu kuori
1 rkl
sitruunamehua
150 g
ranskankermaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
Muruseos
2 dl
manteli- tai pähkinärouhetta
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
muscovadosokeria (tai fariinisokeria)
100 g
voita
1 rkl
jauhettua kardemummaa
½ tl
jauhettua neilikkaa
¼ tl
suolaa
Vuoan voitelu
1 rkl
voita
1 rkl
vehnä- tai mantelijauhoja
Omena-tiikerikakku – ohje:
- Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää omena- ja sitruunaraaste, mehu sekä ranskankerma. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja lisää seos taikinaan.
- Nypi muruseoksen ainekset toisessa kulhossa.
- Voitele ja jauhota rengasvuoka (tilavuus 2 l).
- Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta omenataikinasta. Annostele sen päälle muruseosta ja lopuksi taas vaaleaa taikinaa.
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti tai kunnes kakku tuntuu tikulla testattaessa kypsältä. Jos pinta uhkaa tummua liiaksi, peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla.
- Kumoa kakku jäähtyneenä. Anna vetäytyä mielellään seuraavaan päivään, jotta maku ehtii syventyä.
Vinkki!
Kurkkaa myös ikisuosittu perinteisen tiikerikakun ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat