3,9(14)
Omena-tiikerikakku – kuivakakkujen kuninkaan uusi versio!
kasvis
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Vaihda perinteinen kaakaolla maustettu taikina omenaan ja pähkinämuruun. Omenainen tiikerikakku saa mehevyyden omenaraasteesta ja herkkuraidat pähkinä-muscovadomurusta.
Julkaistu 5.9.2017
Maku
Reseptin ainekset 14–16 palaa
Taikina
150 gvoita (pehmeää)
2 dlsokeria
1 rklvaniljasokeria
3munaa
3 dlomenaa (karkeaksi raastettuna)
1(luomu)sitruunan hienoksi raastettu kuori
1 rklsitruunamehua
150 granskankermaa
4 ½ dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
Muruseos
2 dlmanteli- tai pähkinärouhetta
1 dlvehnäjauhoja
1 dlmuscovadosokeria (tai fariinisokeria)
100 gvoita
1 rkljauhettua kardemummaa
½ tl jauhettua neilikkaa
¼ tl suolaa
Vuoan voitelu
1 rklvoita
1 rklvehnä- tai mantelijauhoja

Omena-tiikerikakku leivotaan näin:

  1. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää omena- ja sitruunaraaste, mehu sekä ranskankerma. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja lisää seos taikinaan.
  3. Nypi muruseoksen ainekset toisessa kulhossa.
  4. Voitele ja jauhota rengasvuoka (tilavuus 2 l).
  5. Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta omenataikinasta. Annostele sen päälle muruseosta ja lopuksi taas vaaleaa taikinaa.
  6. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti tai kunnes kakku tuntuu tikulla testattaessa kypsältä. Jos pinta uhkaa tummua liiaksi, peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla.
  7. Kumoa kakku jäähtyneenä. Anna vetäytyä mielellään seuraavaan päivään, jotta maku ehtii syventyä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen tiikerikakun resepti!

Kommentoi »