Omena-palsternakkasämpylät

1 h 15 min
5
0

Omena-palsternakkasämpylät

MU
0
5
Omena-palsternakkasämpylät ovat meheviä ja pehmoisia herkkusämpylöitä. Sämpylöitä haukkaava ei arvaa, että rakenteen salaisuus on palsternakka- ja omenaraasteessa.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 2 1/2 dlpiimää
  • 25 ghiivaa
  • 1 rklsiirappia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 kplpalsternakkaa (hienoksi raastettuna)
  • 1 kplomenaa (raastettuna)
  • 1 dlgrahamjauhoja
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklrypsiöljyä

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN50 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää siirappi, suola sekä palsternakka- ja omenaraasteet. Lisää grahamjauhot ja vehnäjauhoja vähitellen. Alusta kimmoisa taikina. Lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa.

Kohota taikina lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä, noin 20 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Leivo taikina tangoksi ja taputa tanko litteäksi. Leikkaa 10 palaan. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille ja kohota leivinliinalla peitettynä noin 20 minuuttia.

Paista omena-palsternakkasämpylöitä 225-asteisessa uunissa keskitasolla 12–15 minuuttia.

Jäähdytä omena-palsternakkasämpylät ritilällä leivinliinalla peitettyinä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä