3,8(6)
Omena-palsternakkasämpylät
Munaton
1 h 15 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 50 min
Omena-palsternakkasämpylät ovat meheviä ja pehmoisia herkkusämpylöitä. Sämpylöitä haukkaava ei arvaa, että rakenteen salaisuus on palsternakka- ja omenaraasteessa.
15.11.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 kpl
Omena-palsternakkasämpylät
2 1/2 dlpiimää
25 ghiivaa
1 rklsiirappia
1 tlsuolaa
1/2 kplpalsternakkaa (hienoksi raastettuna)
1 kplomenaa (raastettuna)
1 dlgrahamjauhoja
4 dlvehnäjauhoja
2 rklrypsiöljyä

Omena-palsternakkasämpylät leivotaan näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää siirappi, suola sekä palsternakka- ja omenaraasteet. Lisää grahamjauhot ja vehnäjauhoja vähitellen. Alusta kimmoisa taikina. Lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa.

Kohota taikina lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä, noin 20 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Leivo taikina tangoksi ja taputa tanko litteäksi. Leikkaa 10 palaan. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille ja kohota leivinliinalla peitettynä noin 20 minuuttia.

Paista omena-palsternakkasämpylöitä 225-asteisessa uunissa keskitasolla 12–15 minuuttia.

Jäähdytä omena-palsternakkasämpylät ritilällä leivinliinalla peitettyinä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo