Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omena-palsternakkasämpylät

1 h 15 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 50 min

Omena-palsternakkasämpylät ovat meheviä ja pehmoisia herkkusämpylöitä. Sämpylöitä haukkaava ei arvaa, että rakenteen salaisuus on palsternakka- ja omenaraasteessa.

15.11.2014
Reseptin ainekset
10 kpl
Omena-palsternakkasämpylät
2 1/2 dl
piimää
25 g
hiivaa
1 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
1/2 kpl
palsternakkaa (hienoksi raastettuna)
1 kpl
omenaa (raastettuna)
1 dl
grahamjauhoja
4 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
rypsiöljyä

Omena-palsternakkasämpylät leivotaan näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää siirappi, suola sekä palsternakka- ja omenaraasteet. Lisää grahamjauhot ja vehnäjauhoja vähitellen. Alusta kimmoisa taikina. Lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa.

Kohota taikina lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä, noin 20 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Leivo taikina tangoksi ja taputa tanko litteäksi. Leikkaa 10 palaan. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille ja kohota leivinliinalla peitettynä noin 20 minuuttia.

Paista omena-palsternakkasämpylöitä 225-asteisessa uunissa keskitasolla 12–15 minuuttia.

Jäähdytä omena-palsternakkasämpylät ritilällä leivinliinalla peitettyinä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt