Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omena-kinuskikeikauskakku

1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min

Omena ja kinuski muodostavat mahtavan makuparin klassisessa keikauskakussa. Kurkkaa resepti ja yllätä pöytäseurue herkullisella omena-kinuski-keikauskakulla!

8.9.2014
Reseptin ainekset
10 palaa
50 g
voita
1 dl
fariinisokeria
3 kpl
omenaa
1 3/4 dl
maitoa
1 tl
omenaviinietikkaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1 3/4 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
kanelia
1/4 tl
suolaa
3/4 dl
rypsiöljyä
2 kpl
kananmunaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla 20 cm halkaisijan kokoinen kakkuvuoka.  Leikkaa leivinpaperista hieman vuokaa korkeampia suikaleita ja leikkaa niiden reunaan “hapsut”. Leivinpaperisuikaleet on helppo asetella näin pyöreän vuoan reunoille. Leikkaa leivinpaperista kakkuvuoan pohjan kokoinen ympyrä ja laita se viimeisenä vuoan pohjalle.

Sulata kattilassa voi ja lisää fariinisokeri. Kiehauta kinuski ja kaada se vuokaan. Levitä kinuski tasaisesti vuoan pohjalle. Leikkaa omenat lohkoiksi ja asettele lohkot vuokaan. Paina omenapalat kunnolla kinuskiin vuoan pohjaan asti, jotta omenoiden kuvio tulee esiin kun kakku kumotaan.

Sekoita omenaviinietikka huoneenlämpöiseen maitoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko kananmunat toiseen kulhoon ja lisää öljy sekä maitoseos. Lisää kuivat aineet taikinaan siivilän läpi. Kaada taikina vuokaan omenalohkojen päälle ja tasoita pinta. Paista kakkua uunin alatasolla 40-45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia ja kumoa kakku sitten tarjoilulautaselle.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt