Maku

Omena-kinuski-keikauskakku

1 h
4.1
2

Omena-kinuski-keikauskakku

Omena ja kinuski muodostavat mahtavan makuparin klassisessa keikauskakussa. Kurkkaa resepti ja yllätä pöytäseurue herkullisella omena-kinuski-keikauskakulla!
Teksti Painted by Cakes
Kuvat Painted by Cakes
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 50 gvoita
  • 1 dlfariinisokeria
  • 3 kplomenaa
  • 1 3/4 dlmaitoa
  • 1 tlomenaviinietikkaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 3/4 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 3/4 dlrypsiöljyä
  • 2 kplkananmunaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla 20 cm halkaisijan kokoinen kakkuvuoka.  Leikkaa leivinpaperista hieman vuokaa korkeampia suikaleita ja leikkaa niiden reunaan “hapsut”. Leivinpaperisuikaleet on helppo asetella näin pyöreän vuoan reunoille. Leikkaa leivinpaperista kakkuvuoan pohjan kokoinen ympyrä ja laita se viimeisenä vuoan pohjalle.

Sulata kattilassa voi ja lisää fariinisokeri. Kiehauta kinuski ja kaada se vuokaan. Levitä kinuski tasaisesti vuoan pohjalle. Leikkaa omenat lohkoiksi ja asettele lohkot vuokaan. Paina omenapalat kunnolla kinuskiin vuoan pohjaan asti, jotta omenoiden kuvio tulee esiin kun kakku kumotaan.

Sekoita omenaviinietikka huoneenlämpöiseen maitoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko kananmunat toiseen kulhoon ja lisää öljy sekä maitoseos. Lisää kuivat aineet taikinaan siivilän läpi. Kaada taikina vuokaan omenalohkojen päälle ja tasoita pinta. Paista kakkua uunin alatasolla 40-45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia ja kumoa kakku sitten tarjoilulautaselle.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä