Maku

Omena-inkivääripalat

50 min
0
0

Omena-inkivääripalat

Ihanat leivospalat saavat makua hillotusta inkivääristä ja mehevyyttä omenasta. Tämän herkun voit hyvin pakastaa juhlia varten.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 annosta)

Taikina

  • 200 gvoita (pehmeää)
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 kplmunaa (M-koko)
  • 2 dlomenasosetta (sokeroitua)
  • 1 dlhillottua inkivääriä (silputtuna)
  • 1/2 dljuoksevaa hunajaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsaksanpähkinöitä (rouhittuina)
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tljauhettua kanelia
  • 1/4 tlsuolaa

Päälle

  • 2 dlsaksanpähkinöitä (karkeaksi rouhittuina)
  • 1 rkltomusokeria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää munat edelleen vatkaten. Lisää taikinaan omenasose, hillottu inkivääri ja hunaja.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen tai neliön muotoinen vuoka (n. 20 cm x 30 cm). Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Painele taikinaan pähkinärouhe.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia, kunnes leivonnainen on tikulla testattaessa kypsää mutta vielä mehevää. Jos haluat pakastaa leivonnaisen, tee se täysin jäähtyneenä ja kokonaisena levynä (sillä pakastaminen kuivattaa leivonnaista). Peitä leivonnainen huolellisesti, jotta se ei ime itseensä vieraita hajuja.

Paloittele omena-inkivääripalat vasta sulamisen jälkeen. Puuteroi ennen tarjoamista tomusokerilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä