Maku

Omena-inkiväärikakku

50 min
4.13
0

Omenainen kuivakakku valmistuu vikkelästi vispaamatta, joten se ilahduttaa arkena tai onnistuu myös mökkiolosuhteissa. Inkivääri tuo kakkuun mukavaa raikkautta ja omenaraaste mehevöittää kakun ihanaksi!
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (10 annosta)

  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 1 dlkaurahiutaleita (isoja)
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 300 gomenaa (3 dl karkeaksi raastettuna)
  • 1 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 rkltuoretta inkivääriä (hienoksi raastettuna)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN35 min

Voitele ja korppujauhota noin 1 l:n vetoinen vuoka (esimerkiksi leipävuoka).

Yhdistä jauhot, sokerit, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola keskenään.

Sekoita omenaraaste, rasva, munat ja inkivääri keskenään.

Lisää jauhoseos omena-rasvaseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta vältä vaivaamista, ettei taikina sitkisty.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 35–40 minuuttia.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja tarjoa heti pehmeän vaniljajäätelön kanssa.

* Koristele kakku halutessasi tomu-sokerilla tai pröystäillen kinuskikastikkeella.

* Jos kakkua jää jäljelle, sekoita sitä murennettuna pehmeän vaniljajäätelön joukkoon. Syö herkku heti tai pane pakastimeen jähmettymään.

MITÄ PIDIT?
4.13