Omena-inkiväärikakku

50 min
4.3
0

Omena-inkiväärikakku

Omenainen kuivakakku valmistuu vikkelästi vispaamatta, joten se ilahduttaa arkena tai onnistuu myös mökkiolosuhteissa. Inkivääri tuo kakkuun mukavaa raikkautta ja omenaraaste mehevöittää kakun ihanaksi!
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 1 dlkaurahiutaleita (isoja)
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 300 gomenaa (3 dl karkeaksi raastettuna)
  • 1 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 rkltuoretta inkivääriä (hienoksi raastettuna)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN35 min

Voitele ja korppujauhota noin 1 l:n vetoinen vuoka (esimerkiksi leipävuoka).

Yhdistä jauhot, sokerit, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola keskenään.

Sekoita omenaraaste, rasva, munat ja inkivääri keskenään.

Lisää jauhoseos omena-rasvaseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta vältä vaivaamista, ettei taikina sitkisty.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 35–40 minuuttia.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja tarjoa heti pehmeän vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki!

* Koristele kakku halutessasi tomu-sokerilla tai pröystäillen kinuskikastikkeella.

* Jos kakkua jää jäljelle, sekoita sitä murennettuna pehmeän vaniljajäätelön joukkoon. Syö herkku heti tai pane pakastimeen jähmettymään.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä