


Perinteinen ohrarieska
1 h 5 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 1 h 0 min
Perinteinen ohrarieska valmistuu nopeasti ja sisältää kosolti vatsaa täyttävää kuitua. Rieskat maistuvat herkullisilta voin ja maidon kanssa.
Reseptin ainekset
8 palaa
4 dl
ohrajauhoja
1 tl
suolaa
2,5 dl
kylmää vettä
Perinteinen ohrarieska – ohje:
- Lämmitä uuni valmiiksi 250 asteeseen ja päällystä pelti leivinpaperilla.
- Sekoita nopeasti sekaisin kulhossa jauhot ja vesi.
- Levitä taikina pellille kahdeksi ohuehkoksi lätyksi (paksuus reilu 0,5 cm – älä tee liian ohuita) jauhotuin käsin. Pistele lätyt haarukalla.
- Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes reunat alkavat hieman ruskistua ja rieskat näyttävät kypsiltä.
Vinkit!
- Nauti perinteiset ohrarieskat suolatun luomuvoin ja kylmän maidon kera.
- Kokeile myös perunarieskan ohjetta, jolla teet herkulliset rieskat ylimääräisestä pottumuusista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat