


Hauskat margherita-täytteiset nyhtöpizzarullat syntyvät superhelposti – käytä kaupan valmista pizzataikinaa!
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Kääri pizzataikinasta hauskat nyhtöpizzarullat. Tomaattikastike ja mozzarellajuusto ovat varmat hittitäytteet, mutta kokeile myös muita lasten (ja aikuisten) suosikkeja. Vain mielikuvitus on rajana!
Reseptin ainekset
16 kpl
2 pkt (à 8 kpl/330 g)
minipizzataikinaa (Danerolles)
Täyte
1 ps (200 g)
mozzarellajuustoraastetta (tai 2 palloa (à 125 g) mozzarellajuustoa, valutettuna ja raastettuna)
1 dl
tomaattisosetta tai -pyreetä (maustamatonta tai yrteillä tai chilillä maustettua)
Voitelu
1
muna
Nyhtöpizzarullat – ohje:
- Kauli taikinapalat noin 10 cm pitkiksi ja noin 6 cm leveiksi soikioiksi.
- Leikkaa taikinaan pitkittäisiä viiltoja noin 0,5 cm välein niin, että reunat pysyvät ehjinä ja taikinan alalaitaan jää noin kolmasosa ehjää pintaa. Levitä ehjään osaan tomaattisosetta tai -pyreetä. Lisää päälle juustoraastetta.
- Kierrä taikina rullalle täytepäästä aloittaen niin, että täyte jää rullan sisään ja viillot raidoittavat pinnan. Nipistä taikina kiinni liitoskohdasta ja päädyistä.
- Aseta rullat voideltuun uunivuokaan (noin 30 × 20 cm) vieri viereen kahteen riviin.
- Voitele rullat munalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Tarjoa sellaisenaan tai valele päälle pizzayrttiöljyä (katso ohje alta).
Vinkki!
Taikinaksi sopii myös pakastetaikina, esimerkiksi Pirkka Parhaat pizzataikina (4 × 170 g) tai Fazer pizzataikina (4 × 150 g). Jaa taikinat sulatuksen jälkeen 16 osaan.
Pizzayrttiöljy
Pane 1 rku basilikaa, 1 rku oreganoa, 2 dl rypsiöljyä, 0,25 tl suolaa ja 0,5 tl mustapippuria tehosekoittimeen. Käytä konetta, kunnes seos on tasaista. Pullota ja säilytä jääkaapissa. Pizzayrttiöljy säilyy noin viikon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat