Tämän kuusen ei tarvitse kestää aattoon! Hauska nyhtöleipäkuusi tarjotaan pistaaseilla maustetun labnehjuuston kanssa
2 h 15 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
1 h 30 minBriossitaikinasta tehdyn nyhtöleipäkuusen pienet sämpylät saavat makua ja ilmettä erilaisista mausteista ja siemenistä. Libanonilainen valutetusta jogurtista valmistettu labnehtuorejuusto maustetaan pistaasipähkinöillä, yrteillä, valkosipulilla ja juustokuminalla. Täydellinen naposteluherkku!
KA
0
Kuvat
Julkaistu 16.12.2020

Tämän kuusen ei tarvitse kestää aattoon! Hauska nyhtöleipäkuusi tarjotaan pistaaseilla maustetun labnehjuuston kanssa
Reseptin ainekset (1 leipä / 8–10 annosta )
Nyhtöleipäkuusi
- 2½ dl kevytmaitoa
- 25 g hiivaa (tai 2 tl kuivahiivaa)
- 1½ rkl sokeria
- 1 tlsuolaa
- 2munaa
- 100 ghuoneenlämpöistä voita
- 8 dlvehnäjauhoja
Lisäksi
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ dl seesaminsiemeniä
- ½ dl unikonsiemeniä
- ½ dl mantelilastuja
- ½ dl parmesaaniraastetta
- ½ dl chilitahnaa
- ½ dl ruohosipulia hienonnettuna
- ½ dl persiljaa hienonnettuna
Pistaasilabneh
- 4 dlmaustamatonta jogurttia
- 100 gkuorittuja pistaasipähkinöitä
- 1valkosipulinkynsi
- 2 rkloliiviöljyä
- 2 rkltilliä hienonnettuna
- 2 rklminttua hienonnettuna
- 1 rklsitruunanmehua
- ¼ tl suolaa
Nyhtöleipäkuusi valmistetaan näin:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja laita yleiskoneen kulhoon. Lisää murennettu hiiva, sokeri ja suola. Käytä konetta, kunnes ainekset sekoittuvat. Lisää munat yksitellen.
- Lisää jauhot taikinaan vähitellen koneen käydessä. Vaivaa taikinaa yleiskoneella 10-15 minuuttia.
- Kuutioi huoneenlämpöinen voi. Lisää voikuutiot erissä taikinaan. Vaivaa taikinaa vielä 10 minuuttia. Anna kohota kulhossa liinan alla noin tunnin ajan.
- Varaa oliiviöljy ja mausteet pienille lautasille tai kulhoihin.
- Vaivaa taikinasta työpöydällä ilmakuplat pois. Jaa taikina 33 osaan ja pyörittele sämpylöiksi.
- Pyörittele sämpylät yksi kerrallaan ensin öljyssä ja sitten aina jossakin mausteista.
- Asettele sämpylät leivinpaperin päälle pellille vieretysten kuusen muotoon. Kohota puoli tuntia.
- Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Vinkki!
Voit korvata osan vehnäjauhoista hiivaleipäjauhoilla.
Pistaasilabneh valmistetaan näin:
- Aseta sideharsolla vuorattu siivilä tai suodatinpaperilla varustettu kahvinsuodatin kulhon päälle. Lusikoi jogurtti siivilään tai suodattimeen ja peitä kelmulla. Siirrä kulho jääkaappiin ja anna valua vähintään kuusi tuntia, mielellään yön yli.
- Kaavi paksuuntunut jogurtti siivilästä tai kahvisuodattimesta kulhoon.
- Hienonna pistaasipähkinät tehosekoittimessa tai -leikkurissa. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää pähkinäjauhe, valkosipuli, oliiviöljy ja kaikki mausteet jogurtin joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.

Juhlava sämpyläpelti – näyttävä tarjottava talven illanistujaisiin tai juhlien herkkupöytään
Kotivinkki

Nyhtökuusi
Maku

Leivo joululeipä juhlapöytään tai lahjaksi – tässä 8 maukasta reseptiä perinteisiin ja uusiin herkkuihin

Joululeipä – juureen leivottu lämpimäinen kaipaa seurakseen vain voita
Meillä kotona

Gluteeniton joululeipä – makea herkku saa mehevyytensä oluesta
Meillä kotona

Briossi
Kotivinkki

Nyt jotain ihan uutta! Jouluhodarit syntyvät lehtitaikinasta, puolukkaketsupista ja joulumaustetuista bratwursteista
Kotivinkki

Lämppärit uudelle tasolle! Lihapullilla täytetyt nyhtösliderit kruunaavat koti-illan makoisasti
Maku