Tämän kuusen ei tarvitse kestää aattoon! Hauska nyhtöleipäkuusi tarjotaan pistaaseilla maustetun labnehjuuston kanssa
Kasvis
2 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 30 min
Briossitaikinasta tehdyn nyhtöleipäkuusen pienet sämpylät saavat makua ja ilmettä erilaisista mausteista ja siemenistä. Libanonilainen valutetusta jogurtista valmistettu labnehtuorejuusto maustetaan pistaasipähkinöillä, yrteillä, valkosipulilla ja juustokuminalla. Täydellinen naposteluherkku!
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja laita yleiskoneen kulhoon. Lisää murennettu hiiva, sokeri ja suola. Käytä konetta, kunnes ainekset sekoittuvat. Lisää munat yksitellen.
Lisää jauhot taikinaan vähitellen koneen käydessä. Vaivaa taikinaa yleiskoneella 10-15 minuuttia.
Kuutioi huoneenlämpöinen voi. Lisää voikuutiot erissä taikinaan. Vaivaa taikinaa vielä 10 minuuttia. Anna kohota kulhossa liinan alla noin tunnin ajan.
Varaa oliiviöljy ja mausteet pienille lautasille tai kulhoihin.
Vaivaa taikinasta työpöydällä ilmakuplat pois. Jaa taikina 33 osaan ja pyörittele sämpylöiksi.
Pyörittele sämpylät yksi kerrallaan ensin öljyssä ja sitten aina jossakin mausteista.
Asettele sämpylät leivinpaperin päälle pellille vieretysten kuusen muotoon. Kohota puoli tuntia.
Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Vinkki!
Voit korvata osan vehnäjauhoista hiivaleipäjauhoilla.
Pistaasilabneh valmistetaan näin:
Aseta sideharsolla vuorattu siivilä tai suodatinpaperilla varustettu kahvinsuodatin kulhon päälle. Lusikoi jogurtti siivilään tai suodattimeen ja peitä kelmulla. Siirrä kulho jääkaappiin ja anna valua vähintään kuusi tuntia, mielellään yön yli.
Kaavi paksuuntunut jogurtti siivilästä tai kahvisuodattimesta kulhoon.
Hienonna pistaasipähkinät tehosekoittimessa tai -leikkurissa. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää pähkinäjauhe, valkosipuli, oliiviöljy ja kaikki mausteet jogurtin joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.