


Tämän kuusen ei tarvitse kestää aattoon! Hauska nyhtöleipäkuusi tarjotaan pistaaseilla maustetun labnehjuuston kanssa
2 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 30 min
Briossitaikinasta tehdyn nyhtöleipäkuusen pienet sämpylät saavat makua ja ilmettä erilaisista mausteista ja siemenistä. Libanonilainen valutetusta jogurtista valmistettu labnehtuorejuusto maustetaan pistaasipähkinöillä, yrteillä, valkosipulilla ja juustokuminalla. Täydellinen naposteluherkku!
Reseptin ainekset
1 leipä / 8–10 annosta
Nyhtöleipäkuusi
2½ dl
kevytmaitoa
25 g
hiivaa (tai 2 tl kuivahiivaa)
1½ rkl
sokeria
1 tl
suolaa
2
munaa
100 g
huoneenlämpöistä voita
8 dl
vehnäjauhoja
Lisäksi
½ dl
oliiviöljyä
½ dl
seesaminsiemeniä
½ dl
unikonsiemeniä
½ dl
mantelilastuja
½ dl
parmesaaniraastetta
½ dl
chilitahnaa
½ dl
ruohosipulia hienonnettuna
½ dl
persiljaa hienonnettuna
Pistaasilabneh
4 dl
maustamatonta jogurttia
100 g
kuorittuja pistaasipähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
tilliä hienonnettuna
2 rkl
minttua hienonnettuna
1 rkl
sitruunanmehua
¼ tl
suolaa
Nyhtöleipäkuusi valmistetaan näin:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja laita yleiskoneen kulhoon. Lisää murennettu hiiva, sokeri ja suola. Käytä konetta, kunnes ainekset sekoittuvat. Lisää munat yksitellen.
- Lisää jauhot taikinaan vähitellen koneen käydessä. Vaivaa taikinaa yleiskoneella 10-15 minuuttia.
- Kuutioi huoneenlämpöinen voi. Lisää voikuutiot erissä taikinaan. Vaivaa taikinaa vielä 10 minuuttia. Anna kohota kulhossa liinan alla noin tunnin ajan.
- Varaa oliiviöljy ja mausteet pienille lautasille tai kulhoihin.
- Vaivaa taikinasta työpöydällä ilmakuplat pois. Jaa taikina 33 osaan ja pyörittele sämpylöiksi.
- Pyörittele sämpylät yksi kerrallaan ensin öljyssä ja sitten aina jossakin mausteista.
- Asettele sämpylät leivinpaperin päälle pellille vieretysten kuusen muotoon. Kohota puoli tuntia.
- Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Vinkki!
Voit korvata osan vehnäjauhoista hiivaleipäjauhoilla.
Pistaasilabneh valmistetaan näin:
- Aseta sideharsolla vuorattu siivilä tai suodatinpaperilla varustettu kahvinsuodatin kulhon päälle. Lusikoi jogurtti siivilään tai suodattimeen ja peitä kelmulla. Siirrä kulho jääkaappiin ja anna valua vähintään kuusi tuntia, mielellään yön yli.
- Kaavi paksuuntunut jogurtti siivilästä tai kahvisuodattimesta kulhoon.
- Hienonna pistaasipähkinät tehosekoittimessa tai -leikkurissa. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää pähkinäjauhe, valkosipuli, oliiviöljy ja kaikki mausteet jogurtin joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat