4,2(279)
Nutella-juustokakku
2 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h
Nutella-juustokakku on yksi Maku-lehden suosituimmista paistetuista juustokakuista kautta aikojen. Katso video, miten helposti suosikkikakku valmistuu. "Törkeän hyvää, ja vihdoin opin, miten marmorikuviot tehdään, kiitos videon", kommentoi lukija. Ihastu sinäkin Nutella-juustokakkuun!
Julkaistu 7.5.2015
Maku
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
175 gDominokeksejä
80 gvoita
Täyte
130 gvalkosuklaata
400 gtuorejuustoa (Philadelphia)
2munaa
150 granskankermaa (rasvaa 15–18 %)
100 gNutellaa

Nutella-juustokakku leivotaan näin:

  1. Ota ranskankerma, tuorejuusto ja munat ajoissa huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä.
  2. Valmista pohja. Sulata voi ja murskaa keksit joko monitoimikoneessa tai pakastepussin ja kaulimen avulla. Yhdistä voisula ja keksimurska, painele seos leivinpaperilla vuoratun 20–22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään jähmettymään.
  3. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, lisää munat yksi kerrallaan huolellisesti sekoittaen. Kääntele joukkoon lopuksi valkosuklaa ja ranskankerma.
  4. Kaada täyte pohjan päälle. Pehmennä Nutellaa hieman mikrossa ja tiputtele siitä reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden halki pysty- ja vaakasuuntiin niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä.
  5. Paista juustokakkua uunissa n. 40–50 minuutin ajan tai kunnes täyte näyttää hyytyneeltä reunoilta mutta on keskeltä vielä hieman hyllyvää. Avaa uunin luukku hetkeksi jotta kosteus poistuu, laita luukku takaisin kiinni ja sammuta uunista virta. Anna Nutella-juustokakun hyytyä jälkilämmöllä vielä n. tunnin ajan.
  6. Jäähdytä kakku täysin vielä huoneenlämmössä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin.

Vinkki!

Nutella-juustokakku on parasta seuraavana päivänä.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
46 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.