Maku

Nopeat suklaamunkit

40 min
4.8
0

Nopeat suklaamunkit

Etsinnässä ohje nopeisiin munkkeihin? Nämä nopeat suklaamunkit kohoavat leivinjauheella, joten ne eivät vaadi kohottelua. Rapeapintaiset ja suklaanruskeat munkit sulavat suuhun!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

  • 50 gvoita
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 3/4 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 kplmunaa

Lisäksi

  • Kypsentämiseen:
  • 4 dl rypsiöljyä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe, sokerit, leivinjauhe ja suola keskenään.

Lisää voisula, maito, sitruunamehu ja muna. Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna öljy pienessä padassa noin 170-asteiseksi. Suklaamunkit tummuvat herkästi liikaa, joten pidä huoli että lämpötila pysyy tasaisena.

Pudota kahden ruokalusikan avulla nokare taikinaa kerrallaan kuumaan rasvaan. Paista 2 minuuttia, käännä suklaamunkit ja paista vielä 1–2 minuuttia.

Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle. Valuta hyvin.

Siivilöi suklaamunkkien pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä