Maku

Nopeat suklaamunkit

40 min
4.75
0

Etsitkö ohjetta nopeisiin munkkeihin? Nämä nopeat suklaamunkit kohoavat leivinjauheella, joten ne eivät vaadi kohottelua. Rapeapintaiset ja suklaanruskeat munkit sulavat suuhun!
Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (15 kpl)

  • 50 gvoita
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 3/4 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 kplmunaa

Paistamiseen

  • 4 dlrypsiöljyä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe, sokerit, leivinjauhe ja suola keskenään.

Lisää voisula, maito, sitruunamehu ja muna. Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna öljy pienessä padassa noin 170-asteiseksi. Suklaamunkit tummuvat herkästi liikaa, joten pidä huoli että lämpötila pysyy tasaisena.

Pudota kahden ruokalusikan avulla nokare taikinaa kerrallaan kuumaan rasvaan. Paista 2 minuuttia, käännä suklaamunkit ja paista vielä 1–2 minuuttia.

Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle. Valuta hyvin.

Siivilöi suklaamunkkien pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4.75