Maku

Nopeat suklaamunkit – suussasulavat herkkupallerot taltuttavat kovemmankin makeannälän

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Etsitkö ohjetta nopeisiin suklaamunkkeihin? Nämä nopeat herkut kohoavat leivinjauheella, joten ne eivät vaadi kohottelua. Rapeapintaiset ja suklaanruskeat munkit sulavat suuhun!
4.8
0
Julkaistu: 15.5.2012


Ainekset (15 kpl)

Nopeat suklaamunkit

  • 50 gvoita
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 3/4 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 kplmunaa

Paistamiseen

  • 4 dlrypsiöljyä
Tulosta

Nopeat suklaamunkit valmistuvat näin:

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, sokerit, leivinjauhe ja suola keskenään.
  3. Lisää voisula, maito, sitruunamehu ja muna. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kuumenna öljy pienessä padassa noin 170-asteiseksi. Suklaamunkit tummuvat herkästi liikaa, joten pidä huoli että lämpötila pysyy tasaisena.
  5. Pudota kahden ruokalusikan avulla nokare taikinaa kerrallaan kuumaan rasvaan. Paista 2 minuuttia, käännä suklaamunkit ja paista vielä 1–2 minuuttia.
  6. Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle. Valuta hyvin.
  7. Siivilöi suklaamunkkien pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!

Etsitkö tavallisten munkkien ohjetta? Kurkkaa tämä huippuherkullinen munkkireseptimme ja pyöräytä elämäsi parhaat munkit!

MITÄ PIDIT?
4.75
Kommentoi »