Noora Shinglerin siemennäkkäri

1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Rapsakka siemennäkkäri on täydellinen kaveri pehmeän täyteläiselle punajuuridipille. Kokeile bloggaaja Noora Shinglerin ohjetta – et voi olla ihastumatta!
GL
KA
LA
MA
MU
SO
VE
0
1
Julkaistu: 18.12.2017


Reseptin ainekset (Uunipellillinen)

  • 1 ½ dlauringonkukansiemeniä
  • ½ dlseesaminsiemeniä
  • 1 dlkurpitsansiemeniä
  • 1 dlmaissijauhoja
  • 4 rklchiansiemeniä
  • 1 rklpsylliumia
  • 2 rkltuoretta timjamia
  • 2 rklöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • noin 2 dlvettä
Tulosta

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Sekoita siemenet, maissijauhot ja psyllium keskenään. Hienonna timjami ja lisää siementen joukkoon. Lisää lopuksi öljy, suola ja vesi, sekoita hyvin ja anna siemennäkkäriseoksen turvota noin 15 minuuttia.

Öljyä leivinpaperi ja kaada siemennäkkärin taikina leivinpaperille. Kastele kädet ja levitä taikina mahdollisimman ohueksi.

Paista siemennäkkäriä uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes siemennäkkäri on rapeaa. Paistoaika riippuu levyn paksuudesta, joten tarkkaile paistoaikaa. Jäähdytä hyvin ja murra siemennäkkäristä paloja.

Säilytä siemennäkkäri tiiviissä purkissa.

1 kommentti