


Noora Shinglerin siemennäkkäri
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Rapsakka siemennäkkäri on täydellinen kaveri pehmeän täyteläiselle punajuuridipille. Kokeile bloggaaja Noora Shinglerin ohjetta – et voi olla ihastumatta!
Reseptin ainekset
Uunipellillinen
1 ½ dl
auringonkukansiemeniä
½ dl
seesaminsiemeniä
1 dl
kurpitsansiemeniä
1 dl
maissijauhoja
4 rkl
chiansiemeniä
1 rkl
psylliumia
2 rkl
tuoretta timjamia
2 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
noin 2 dl
vettä
Noora Shinglerin gluteeniton siemennäkkäri – ohje:
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Sekoita siemenet, maissijauhot ja psyllium keskenään. Hienonna timjami ja lisää siementen joukkoon. Lisää lopuksi öljy, suola ja vesi, sekoita hyvin ja anna siemennäkkäriseoksen turvota noin 15 minuuttia.
- Öljyä leivinpaperi ja kaada siemennäkkärin taikina leivinpaperille. Kastele kädet ja levitä taikina mahdollisimman ohueksi.
- Paista siemennäkkäriä uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes siemennäkkäri on rapeaa. Paistoaika riippuu levyn paksuudesta, joten tarkkaile paistoaikaa. Jäähdytä hyvin ja murra siemennäkkäristä paloja.
- Säilytä siemennäkkäri tiiviissä purkissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat