


Noitapilli-kääretorttu – lakurulla, joka saa klassikkokarkin ystävät hyrräämään onnesta
1 h 30 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 45 min
Noitapilli-fanit huomio! Legendaarinen karkkiklassikko noitapilli yllättää nyt kääretorttuna. Lakritsijauheella ja kaakaolla maustetun kääretorttupohjan sisään piiloutuu salmiakkitäyte. Koko komeuden viimeistelevät musta kuorrutus ja sokeripinta.
Reseptin ainekset
15 annosta
Pohja
4
munaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
½ dl
tummaa kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
½ dl
lakritsijauhetta (esim. Urtekram)
Täyte
2 ½ dl
vaahtoutuvaa kermaa (esim. Flora vispi)
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
salmiakkikastiketta
2 rkl
lakritsijauhetta
1 rkl
kaakaojauhetta
½ dl
sokeria
½ tl
suolaa
½ dl
vaniljakreemijauhetta
Kuorrutus
1 dl
muscovadosokeria
1 dl
kuohukermaa
4 tl
lakritsijauhetta
1-2 tl
mustaa elintarvikeväriä
½ tl
suolaa
½ dl
vaniljakreemijauhetta
Koristelu
½ dl
sokeria
Noitapilli-kääretorttu – ohje:
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista pohjaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille.
- Vaahdota täytteen kerma. Lisää sekaan notkistettu tuorejuusto. Mausta salmiakkikastikkeella, lakritsi- ja kaakaojauheilla, sokerilla ja suolalla. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe ja sekoita täyte tasaiseksi.
- Levitä täyte jäähtyneen kääretorttulevyn päälle ja pyöritä tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla. Nosta kääretorttu jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.
- Sekoita keskenään kuorrutuksen sokeri, kerma, lakritsijauhe, väri ja suola. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhe. Anna kuorrutuksen tekeytyä muutaman minuutin ajan jääkaapissa.
- Levitä kuorrutus kääretortun pinnalle ja nosta noitapilli jääkaappiin hyytymään hetkeksi. Viimeistele kääretorttu sokerilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat