Noitapilli-kääretorttu – lakurulla, joka saa klassikkokarkin ystävät hyrräämään onnesta
Gluteeniton
1 h 30 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 45 min
Noitapilli-fanit huomio! Legendaarinen karkkiklassikko noitapilli yllättää nyt kääretorttuna. Lakritsijauheella ja kaakaolla maustetun kääretorttupohjan sisään piiloutuu salmiakkitäyte. Koko komeuden viimeistelevät musta kuorrutus ja sokeripinta.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista pohjaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille.
Vaahdota täytteen kerma. Lisää sekaan notkistettu tuorejuusto. Mausta salmiakkikastikkeella, lakritsi- ja kaakaojauheilla, sokerilla ja suolalla. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe ja sekoita täyte tasaiseksi.
Levitä täyte jäähtyneen kääretorttulevyn päälle ja pyöritä tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla. Nosta kääretorttu jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.
Sekoita keskenään kuorrutuksen sokeri, kerma, lakritsijauhe, väri ja suola. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhe. Anna kuorrutuksen tekeytyä muutaman minuutin ajan jääkaapissa.
Levitä kuorrutus kääretortun pinnalle ja nosta noitapilli jääkaappiin hyytymään hetkeksi. Viimeistele kääretorttu sokerilla.
Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Lisää jauhot kääretortun pohjataikinan muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista noin 7 minuuttia.