Noitapilli-kääretorttu – lakurulla, joka saa klassikkokarkin ystävät hyrräämään onnesta
1 h 30 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
45 minNoitapilli-fanit huomio! Legendaarinen karkkiklassikko noitapilli yllättää nyt kääretorttuna. Lakritsijauheella ja kaakaolla maustetun kääretorttupohjan sisään piiloutuu salmiakkitäyte. Koko komeuden viimeistelevät musta kuorrutus ja sokeripinta.
GL
4.1
Kuvat
Julkaistu 24.10.2018

Noitapilli-kääretorttu – lakurulla, joka saa klassikkokarkin ystävät hyrräämään onnesta
Reseptin ainekset (15 annosta)
Pohja
- 4munaa
- 1 ½ dlsokeria
- 1 dlperunajauhoja
- ½ dltummaa kaakaojauhetta
- 1 tlleivinjauhetta
- ½ dl lakritsijauhetta (esim. Urtekram)
Täyte
- 2 ½ dlvaahtoutuvaa kermaa (esim. Flora vispi)
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1 dlsalmiakkikastiketta
- 2 rkllakritsijauhetta
- 1 rklkaakaojauhetta
- ½ dlsokeria
- ½ tlsuolaa
- ½ dlvaniljakreemijauhetta
Kuorrutus
- 1 dlmuscovadosokeria
- 1 dlkuohukermaa
- 4 tllakritsijauhetta
- 1-2 tlmustaa elintarvikeväriä
- ½ tl suolaa
- ½ dlvaniljakreemijauhetta
Koristelu
- ½ dlsokeria
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Noitapilli-kääretorttu valmistuu näin:
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista pohjaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille.
- Vaahdota täytteen kerma. Lisää sekaan notkistettu tuorejuusto. Mausta salmiakkikastikkeella, lakritsi- ja kaakaojauheilla, sokerilla ja suolalla. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe ja sekoita täyte tasaiseksi.
- Levitä täyte jäähtyneen kääretorttulevyn päälle ja pyöritä tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla. Nosta kääretorttu jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.
- Sekoita keskenään kuorrutuksen sokeri, kerma, lakritsijauhe, väri ja suola. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhe. Anna kuorrutuksen tekeytyä muutaman minuutin ajan jääkaapissa.
- Levitä kuorrutus kääretortun pinnalle ja nosta noitapilli jääkaappiin hyytymään hetkeksi. Viimeistele kääretorttu sokerilla.
Valmistus vaihe vaiheelta

Lakritsimokkapalat – sulata Kick-patukoista kuorrutus, viimeistele Englannin lakuilla ja sano NAM!
Maku

Lakritsipannarit – lakufanin toiveiden täyttymys
Maku

Mokkapalojen koristelu – 8 mahtavaa ideaa Nutella-nallesta minttu- ja laku-suklaamokkiksiin

Suut makeaksi mustikalla! Täyteläistä mustikka-lakuraakakakkua ei voi vastustaa
Maku

Joulun täydellisin jälkiruoka: lakun makuinen piparijäätelö
Meillä kotona

Salmiakki-riisisuklaa
Maku

Sitruuna-lakritsikuppikakut
Maku

Laku-nakukakku
Maku