


Herkkuja halloween-juhliin
Naanleipähaamut ja se kuohkeampi hummus – dippaa naposteluleivät lime-korianteriöljyllä ryyditettyyn hummukseen
1 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 30 min
Hui, mikä haamu! Muotoile naanleipätaikina hurjiksi haamuiksi ja paista täplikkäiksi pannulla. Kuohkeaksi vaahdotetulle hummukselle lisämakua ja väriä antaa päälle valutettu lime-korianteriöljy. Kikherneliemi tekee vaahdotetusta hummuksesta kuohkean ja pehmeän.
Reseptin ainekset
noin 30 pientä leipää
2 dl
vettä
½ dl
maustamatonta jogurttia
1½ tl
kuivahiivaa
1½ tl
sokeria
½ tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
6 dl
vehnäjauhoja
Vaahdotettu hummus
1 tlk (400 g)
kikherneitä
½ dl
kikherneiden lientä
1
valkosipulinkynsi
½
limen mehu
¾ dl
tahinia
1 tl
juustokuminaa
¼ tl
jauhettua korianteria
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
½ dl
vettä
Korianteriöljy
1 dl
oliivi- tai rypsiöljyä
1 rku
korianteria hienonnettuna
½
limen mehu
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Naanleipähaamut – ohje:
- Yhdistä vesi ja jogurtti ja kuumenna seos mikrossa kädenlämpöiseksi.
- Sekoita nesteeseen kuivahiiva ja mausteet sekä öljy..
- Lisää vehnäjauhoja erissä ja alusta taikina hyvin. Anna kohota peitettynä noin puoli tuntia.
- Jaa taikina noin 30 osaan. Kauli taikinapalat jauhotetulla pöydällä pitkänomaisiksi (noin 6 × 10 cm) ja tee niihin silmäreiät ja suureikä esimerkiksi omenaporalla. Venytä reikiä pitkänomaisiksi.
- Kuumenna (valurauta)paistinpannu ja paista leipiä siinä erissä pari minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat sisältä kypsiä ja saaneet väriä pintaan.
Vaahdotettu hummus ja korianteriöljy – ohje:
- Valuta kikherneet, ota talteen 0,5 dl lientä. Kuori ja paloittele valkosipulinkynsi.
- Laita kikherneet, kikherneiden liemi, valkosipuli, limenmehu, tahini ja mausteet tehosekoittimeen.
- Soseuta, kunnes seos on tasaista. Lisää vettä pikkuhiljaa koneen käydessä, kunnes seos on kuohkean tasaista. Lusikoi seos yhteen isoon tai useampaan pieneen kulhoon.
- Valmista korianteriöljy sekoittamalla ainekset keskenään kulhossa sauvasekoittimella.
- Valuta korianteriöljy hummuksen päälle juuri ennen tarjoilua.
Vinkki!
Saat leivistä veganiset, kun käytät soija- tai kaurajogurttia. Jos haluat kermaisemman hummuksen, voit vaihtaa veden kaurakermaan tai -juomaan tai mantelijuomaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat