Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Herkkuja halloween-juhliin

Naanleipähaamut ja se kuohkeampi hummus – dippaa naposteluleivät lime-korianteriöljyllä ryyditettyyn hummukseen

1 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 30 min

Hui, mikä haamu! Muotoile naanleipätaikina hurjiksi haamuiksi ja paista täplikkäiksi pannulla. Kuohkeaksi vaahdotetulle hummukselle lisämakua ja väriä antaa päälle valutettu lime-korianteriöljy. Kikherneliemi tekee vaahdotetusta hummuksesta kuohkean ja pehmeän.

23.10.2024
Reseptin ainekset
noin 30 pientä leipää
2 dl
vettä
½ dl
maustamatonta jogurttia
1½ tl
kuivahiivaa
1½ tl
sokeria
½ tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
6 dl
vehnäjauhoja
Vaahdotettu hummus
1 tlk (400 g)
kikherneitä
½ dl
kikherneiden lientä
1
valkosipulinkynsi
½
limen mehu
¾ dl
tahinia
1 tl
juustokuminaa
¼ tl
jauhettua korianteria
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
½ dl
vettä
Korianteriöljy
1 dl
oliivi- tai rypsiöljyä
1 rku
korianteria hienonnettuna
½
limen mehu
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria

Naanleipähaamut – ohje:

  1. Yhdistä vesi ja jogurtti ja kuumenna seos mikrossa kädenlämpöiseksi.
  2. Sekoita nesteeseen kuivahiiva ja mausteet sekä öljy..
  3. Lisää vehnäjauhoja erissä ja alusta taikina hyvin. Anna kohota peitettynä noin puoli tuntia.
  4. Jaa taikina noin 30 osaan. Kauli taikinapalat jauhotetulla pöydällä pitkänomaisiksi (noin 6 × 10 cm) ja tee niihin silmäreiät ja suureikä esimerkiksi omenaporalla. Venytä reikiä pitkänomaisiksi.
  5. Kuumenna (valurauta)paistinpannu ja paista leipiä siinä erissä pari minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat sisältä kypsiä ja saaneet väriä pintaan.

Vaahdotettu hummus ja korianteriöljy – ohje:

  1. Valuta kikherneet, ota talteen 0,5 dl lientä. Kuori ja paloittele valkosipulinkynsi.
  2. Laita kikherneet, kikherneiden liemi, valkosipuli, limenmehu, tahini ja mausteet tehosekoittimeen.
  3. Soseuta, kunnes seos on tasaista. Lisää vettä pikkuhiljaa koneen käydessä, kunnes seos on kuohkean tasaista. Lusikoi seos yhteen isoon tai useampaan pieneen kulhoon.
  4. Valmista korianteriöljy sekoittamalla ainekset keskenään kulhossa sauvasekoittimella.
  5. Valuta korianteriöljy hummuksen päälle juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!

Saat leivistä veganiset, kun käytät soija- tai kaurajogurttia. Jos haluat kermaisemman hummuksen, voit vaihtaa veden kaurakermaan tai -juomaan tai mantelijuomaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt