


Parasta vastapaistettuna! Kermalla mehevöitetyt mustikkaskonssit ovat lautasilla reilussa puolessa tunnissa
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Mustikkaskonssit valmistuvat vikkelästi herkkuhetkeen. Nauti mehevät leivonnaiset tomusokerilla ja sitruunamehulla maustetun ranskankerman kanssa.
Reseptin ainekset
Noin 12 kpl
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
½ tl
jauhettua kardemummaa
¾ dl
sokeria
50 g
voita
2 dl
ruoka- tai kuohukermaa
1 ½ dl
pensasmustikoita
Voiteluun
1
muna
Tarjoiluun
1 prk (200 g)
ranskankermaa
3 rkl
tomusokeria
1 rkl
sitruunamehua
Mustikkaskonssit leivotaan näin:
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon kuutioitu, kylmä voi. Lisää kerma. Sekoita mahdollisimman nopeasti taikinaksi, ettei siihen muodostu sitkoa.
- Taputtele taikina jauhotetulle pöydälle muutaman sentin paksuksi pyöreäksi levyksi. Lisää keskelle mustikat. Kääntele reunat mustikoiden päälle. Taputtele tasaiseksi ympyräksi siten, että mustikat jäävät taikinan keskelle kokonaan piiloon.
- Voitele kevyesti vatkatulla munalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kun skonssin pohja on kauniin ruskea ja tuntuu kovahkolta, leivonnainen on valmis.
- Mausta ranskankerma sokerilla ja sitruunamehulla. Tarjoa mustikkaskonssien kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat