Parasta vastapaistettuna! Kermalla mehevöitetyt mustikkaskonssit ovat lautasilla reilussa puolessa tunnissa

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Mustikkaskonssit valmistuvat vikkelästi herkkuhetkeen. Nauti mehevät leivonnaiset tomusokerilla ja sitruunamehulla maustetun ranskankerman kanssa.
KA
3.4
0
Julkaistu: 13.1.2021


Ainekset (Noin 12 kpl)

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tl jauhettua kardemummaa
  • ¾ dl sokeria
  • 50 gvoita
  • 2 dlruoka- tai kuohukermaa
  • 1 ½ dl pensasmustikoita

Voiteluun

  • 1muna

Tarjoiluun

  • 1 prk (200 g)ranskankermaa
  • 3 rkltomusokeria
  • 1 rklsitruunamehua
Tulosta

Mustikkaskonssit leivotaan näin:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon kuutioitu, kylmä voi. Lisää kerma. Sekoita mahdollisimman nopeasti taikinaksi, ettei siihen muodostu sitkoa.
  2. Taputtele taikina jauhotetulle pöydälle muutaman sentin paksuksi pyöreäksi levyksi. Lisää keskelle mustikat. Kääntele reunat mustikoiden päälle. Taputtele tasaiseksi ympyräksi siten, että mustikat jäävät taikinan keskelle kokonaan piiloon.
  3. Voitele kevyesti vatkatulla munalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kun skonssin pohja on kauniin ruskea ja tuntuu kovahkolta, leivonnainen on valmis.
  4. Mausta ranskankerma sokerilla ja sitruunamehulla. Tarjoa mustikkaskonssien kanssa.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää leivontaideoita? Osta suosittu Annin uunissa -kirja nyt Meillä kotona -kaupoista!

SISÄLTÖ JATKUU

MITÄ PIDIT?
3.44
Kommentoi »