Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mustikkapiirakka pullapohjalla

1 h 50 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 15 min

Mustikkapiirakka pullapohjalla on osalle se ainoa ja oikea. Nappaa ohje!

7.5.2015
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Pullataikina
2 ½ dl
maitoa
25 g
tuorehiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1
kananmuna
1 dl
sokeria
½ tl
suolaa
½ rkl
kardemummaa
7 ½ dl
vehnäjauhoja
100 g
voita tai margariinia
Täyte
½ l
mustikoita
1 rkl
perunajauhoja
2 rkl
sokeria
1
kananmuna voiteluun
(raesokeria)

Mustikkapiirakka pullapohjalla – ohje:

  1. Jos käytät tuorehiivaa, lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen. Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä maito noin 42-asteiseksi ja ripottele hiiva nesteeseen.
  2. Lisää sekaan kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma sekä hieman jauhoja.
  3. Alusta taikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen vehnäjauhoja.
  4. Lisää viimeisten jauhoerien yhteydessä pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Anna kohota liinalla peitettynä 30 minuuttia.
  5. Ota kohonneesta taikinasta kolmasosa sivuun. Kauli taikina ohueksi, piirasvuokaa hiukan isommaksi levyksi (halkaisija noin 25 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  6. Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri. Levitä mustikat piirakan pohjalle.
  7. Pyörittele lopusta taikinasta pitkä, noin yhden senttimetrin paksuinen tanko. Leikkaa ja nosta tanko ristikoksi piirakan päälle. Anna kohota 15 minuuttia.
  8. Voitele mustikkapiirakka kananmunalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia.

Vinkki!

Jos himoitset perinteistä mustikkapiirakkaa, kannattaa kurkata aina yhtä suositun muropohjaisen mustikkapiirakan resepti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt