


Mustikkapiirakka pullapohjalla
1 h 50 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 15 min
Mustikkapiirakka pullapohjalla on osalle se ainoa ja oikea. Nappaa ohje!
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Pullataikina
2 ½ dl
maitoa
25 g
tuorehiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1
kananmuna
1 dl
sokeria
½ tl
suolaa
½ rkl
kardemummaa
7 ½ dl
vehnäjauhoja
100 g
voita tai margariinia
Täyte
½ l
mustikoita
1 rkl
perunajauhoja
2 rkl
sokeria
1
kananmuna voiteluun
(raesokeria)
Mustikkapiirakka pullapohjalla – ohje:
- Jos käytät tuorehiivaa, lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen. Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä maito noin 42-asteiseksi ja ripottele hiiva nesteeseen.
- Lisää sekaan kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma sekä hieman jauhoja.
- Alusta taikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen vehnäjauhoja.
- Lisää viimeisten jauhoerien yhteydessä pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Anna kohota liinalla peitettynä 30 minuuttia.
- Ota kohonneesta taikinasta kolmasosa sivuun. Kauli taikina ohueksi, piirasvuokaa hiukan isommaksi levyksi (halkaisija noin 25 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri. Levitä mustikat piirakan pohjalle.
- Pyörittele lopusta taikinasta pitkä, noin yhden senttimetrin paksuinen tanko. Leikkaa ja nosta tanko ristikoksi piirakan päälle. Anna kohota 15 minuuttia.
- Voitele mustikkapiirakka kananmunalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia.
Vinkki!
Jos himoitset perinteistä mustikkapiirakkaa, kannattaa kurkata aina yhtä suositun muropohjaisen mustikkapiirakan resepti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat