Kotivinkki

Mustikkapiirakka pullapohjalla

1 h 50 min
0
6

Mustikkapiirakka pullapohjalla

Muhkea mustikkapiirakka syntyy pullataikinasta.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8–10 annosta)

Pullataikina

  • 2 ½ dlmaitoa
  • 25 gtuorehiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
  • 1kananmuna
  • 1 dlsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • ½ rklkardemummaa
  • 7 ½ dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita tai margariinia

Täyte

  • ½ lmustikoita
  • 1 rklperunajauhoja
  • 2 rklsokeria
  • 1kananmuna voiteluun
  • (raesokeria)

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

1. Jos käytät tuorehiivaa, lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen. Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä maito noin 42-asteiseksi ja ripottele hiiva nesteeseen.
2. Lisää sekaan kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma sekä hieman jauhoja.
3. Alusta taikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen vehnäjauhoja.

4. Lisää viimeisten jauhoerien yhteydessä pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Anna kohota liinalla peitettynä 30 minuuttia.
5. Ota kohonneesta taikinasta kolmasosa sivuun. Kauli taikina ohueksi, piirasvuokaa hiukan isommaksi levyksi (halkaisija noin 25 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
6. Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri. Levitä mustikat piirakan pohjalle.
7. Pyörittele lopusta taikinasta pitkä, noin yhden senttimetrin paksuinen tanko. Leikkaa ja nosta tanko ristikoksi piirakan päälle. Anna kohota 15 minuuttia.
8. Voitele mustikkapiirakka kananmunalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä