Maku

Mustikkapiirakka-kuppikakut

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Kardemumma ja mustikkasose maustavat kuppikakun kuorrutteen mummolan mustiikkapiiraan makuiseksi. 
KA
5
0
Julkaistu: 9.9.2016


Reseptin ainekset (12 kpl)

Kuppikakut

  • 150 gvoita
  • 3 kplmunaa (M-koko)
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlturkkilaista jogurttia

Kuorrutus

  • 1 dlvispikermaa (rasvaa 38 %)
  • 1 dlmustikoita
  • 300 gtuorejuustoa
  • 1 1/2 dltomusokeria (maustamatonta, ei kevyttä)
  • 1/2 tlkardemummaa

Lisäksi

  • Mustikoita, syötäviä kukkia
Tulosta

Mustikkapiirakka-kuppikakut – ohje:

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi.
  3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös voisula ja jogurtti. Vältä turhaa sekoittamista.
  4. Jaa taikina kuppikakkuvuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Valmista kuorrutus. Vaahdota vispikerma.
  6. Soseuta mustikat sauvasekoittimella. Painele sose siivilän läpi, jos haluat siitä täysin tasaista.
  7. Vatkaa maustamaton tuorejuusto, mustikkasose, tomusokeri ja kardemumma sähkövatkaimella keskenään. Lisää kermavaahto ja vatkaa kuohkeaksi.
  8. Pursota tai levitä kuorrutus kuppikakkujen pinnalle. Koristele mustikoilla ja syötävillä kukilla, kuten orvokeilla.
Kommentoi »