


Mustikkapiirakka-kuppikakut
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Kardemumma ja mustikkasose maustavat kuppikakun kuorrutteen mummolan mustiikkapiiraan makuiseksi.
Reseptin ainekset
12 kpl
Kuppikakut
150 g
voita
3 kpl
munaa (M-koko)
2 1/2 dl
sokeria
4 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
turkkilaista jogurttia
Kuorrutus
1 dl
vispikermaa (rasvaa 38 %)
1 dl
mustikoita
300 g
tuorejuustoa
1 1/2 dl
tomusokeria (maustamatonta, ei kevyttä)
1/2 tl
kardemummaa
Lisäksi
Mustikoita, syötäviä kukkia
Mustikkapiirakka-kuppikakut – ohje:
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös voisula ja jogurtti. Vältä turhaa sekoittamista.
- Jaa taikina kuppikakkuvuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Valmista kuorrutus. Vaahdota vispikerma.
- Soseuta mustikat sauvasekoittimella. Painele sose siivilän läpi, jos haluat siitä täysin tasaista.
- Vatkaa maustamaton tuorejuusto, mustikkasose, tomusokeri ja kardemumma sähkövatkaimella keskenään. Lisää kermavaahto ja vatkaa kuohkeaksi.
- Pursota tai levitä kuorrutus kuppikakkujen pinnalle. Koristele mustikoilla ja syötävillä kukilla, kuten orvokeilla.
Vinkki!
Mustikkasuut ihastuvat taatusti myös suosittuun mustikkapiirakkaamme, jonka täytteessä on mehevien marjojen lisäksi ranskankermaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat