Maku

Mustikkapiirakka Amerikan tyyliin

1 h 30 min
0
0

Mustikkapiirakka Amerikan tyyliin

Loihdi helppo amerikkalaistyylinen mustikkapiirakka valmispohjia ja kotimaisia mustikoita käyttäen. Kauramuropiirakan täytteessä on mustikan lisäksi mehevää persikkaa, ja makeaan piirakkakanteen on leikattu söpöjä tähden muotoisia kurkistusreikiä.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

Pohja

  • 1 kplMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)

Täyte

  • 5 dlmustikoita (pakaste)
  • 2 kplpersikkaa kuutioituna
  • 1/2 tlmuskottipähkinää
  • 1/2 tlkanelia
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 2 rklperunajauhoja

Kansi

  • 1 kplMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
  • 1 kplmunaa (voiteluun)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Ota piirakkapohja ja kanteen tuleva piirakkataikina n. tuntia ennen leipomista huoneenlämpöön.

Valmista täyte sekoittamalla aineet keskenään kulhossa.

Kauli kauramurotaikina kevyesti jauhotetulla alustalla hieman 24-senttistä piirakkavuokaa suuremmaksi, painele vuoan pohjalle. Jätä ylimääräinen taikina roikkumaan vuoan reunojen yli. Kaada täyte pohjan päälle.

Kauli piirakkataikina jauhotetulla alustalla ohueksi, hieman piirakkavuoan halkaisijaa suuremmaksi levyksi. Leikkaa taikinasta pienellä tähtimuotilla tähden muotoisia reunoja.

Nosta kansi täytteen päälle, nipistä pohja ja kansi yhteen. Siisti ylimenevä taikina veitsellä ja voitele kansi munalla.

Paista 175-asteisessa uunissa n. 40 – 50 minuuttia tai kunnes taikinan kansi ja reunat ovat saaneet kullanruskean värin.

Anna jäähtyä ennen leikkaamista ja tarjoile sellaisenaan tai jäätelön kanssa. 

Vinkki!

Voit säästää leikatut tähdet koristelua varten ja kiinnittää ne kanteen kananmunan avulla.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä