Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mustikkapiirakka Amerikan tyyliin

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Loihdi helppo amerikkalaistyylinen mustikkapiirakka valmispohjia ja kotimaisia mustikoita käyttäen. Kauramuropiirakan täytteessä on mustikan lisäksi mehevää persikkaa, ja makeaan piirakkakanteen on leikattu söpöjä tähden muotoisia kurkistusreikiä.

1.8.2017
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
1 kpl
Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Täyte
5 dl
mustikoita (pakaste)
2 kpl
persikkaa kuutioituna
1/2 tl
muskottipähkinää
1/2 tl
kanelia
1 dl
sokeria
1 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
perunajauhoja
Kansi
1 kpl
Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
1 kpl
munaa (voiteluun)

Ota piirakkapohja ja kanteen tuleva piirakkataikina n. tuntia ennen leipomista huoneenlämpöön.

Valmista täyte sekoittamalla aineet keskenään kulhossa.

Kauli kauramurotaikina kevyesti jauhotetulla alustalla hieman 24-senttistä piirakkavuokaa suuremmaksi, painele vuoan pohjalle. Jätä ylimääräinen taikina roikkumaan vuoan reunojen yli. Kaada täyte pohjan päälle.

Kauli piirakkataikina jauhotetulla alustalla ohueksi, hieman piirakkavuoan halkaisijaa suuremmaksi levyksi. Leikkaa taikinasta pienellä tähtimuotilla tähden muotoisia reunoja.

Nosta kansi täytteen päälle, nipistä pohja ja kansi yhteen. Siisti ylimenevä taikina veitsellä ja voitele kansi munalla.

Paista 175-asteisessa uunissa n. 40–50 minuuttia tai kunnes taikinan kansi ja reunat ovat saaneet kullanruskean värin.

Anna jäähtyä ennen leikkaamista ja tarjoile sellaisenaan tai jäätelön kanssa. 

Vinkit!

  • Voit säästää leikatut tähdet koristelua varten ja kiinnittää ne kanteen kananmunan avulla.
  • Katso myös aina yhtä suosittu muropohjainen mustikkapiirakkamme, joka valmistuu helposti ilman sähkövatkainta!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt