Maku

Mustikkapannukakku

45 min
3.72
4

Mustikkapannukakku on todellinen herkkujen herkku! Ja mikä parasta: se on myös uskomattoman helppo valmistaa. Kruunaa annos lisäämällä pannarin kaveriksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

Mustikkapannukakku

  • 2 kplmunaa
  • 4 dlkevytmaitoa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1/4 tlsuolaa
  • 3 dlmustikoita
  • 1 tlsokeria

Voiteluun

  • 1/2 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Tarjoiluun

  • 2 dlkuohukermaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Mustikkapannukakun valmistus:

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki. Lisää joukkoon maito, jauhot ja suola. Sekoita pannukakkutaikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 26 cm). Ripottele mustikat pinnalle.

Paista mustikkapannukakku uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Ripottele pannarin pinnalle sokeria. Leikkaa paloiksi.

Tarjoa mustikkapannukakku kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.

MITÄ PIDIT?
3.72