


Mustikkaiset muru-uuniomenat
Mustikoilla täytetyt uuniomenat ovat unelmien syysherkku! Ripottele päälle rapeaa muruseosta ja paista omenat mehevän pehmeiksi.
Reseptin ainekset
6 annosta
6
omenaa (suomalaisia)
2 dl
mustikoita
2 rkl
sokeria
1 rkl
sitruunamehua
Muruseos
1 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
voita
2 rkl
sokeria
Mustikkaiset muru-uuniomenat – ohje:
- Poista omenoiden kodat omenaporalla, mutta jätä noin setti poraamatta alaosasta. Näin täyte ei pääse valumaan ulos. Suurenna poralla täytettävää osaa hieman reunoilta. Laita omenat uunivuokaan.
- Sekoita mustikat, sokeri ja sitruunamehu. Täytä omenat mustikkaseoksella.
- Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi ja nypi se jauhoihin. Kun seos on murumaista, sekoita joukkoon sokeri. Ripottele murut täytettyjen omenoiden päälle.
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 25 minuuttia kunnes omenat ovat pehmeitä ja muruseos rapeaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat