Maku

Mustikkaiset muru-uuniomenat

{
Aktiivinen
Passiivinen
Mustikoilla täytetyt uuniomenat ovat unelmien syysherkku! Ripottele päälle rapeaa muruseosta ja paista omenat mehevän pehmeiksi.
5
1
Julkaistu: 28.8.2016


Ainekset (6 annosta)

  • 6 kplomenaa (suomalainen)
  • 2 dlmustikoita
  • 2 rklsokeria
  • 1 rklsitruunamehua

Muruseos

  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklvoita
  • 2 rklsokeria
Tulosta

Poista omenoiden kodat omenaporalla, mutta jätä noin setti poraamatta alaosasta. Näin täyte ei pääse valumaan ulos. Suurenna poralla täytettävää osaa hieman reunoilta. Laita omenat uunivuokaan.

Sekoita mustikat, sokeri ja sitruunamehu. Täytä omenat mustikkaseoksella.

Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi ja nypi se jauhoihin. Kun seos on murumaista, sekoita joukkoon sokeri. Ripottele murut täytettyiden omenoiden päälle.

Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 25 minuuttia kunnes omenat ovat pehmeitä ja muruseos rapeaa.

1 kommentti