Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mustikkaboston

2 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 2 h 0 min

Tämän bostonkakun täytteenä on runsaasti mustikkaa. Mehukas ja hieman mustikkapiirakkamainen herkku katoaa hetkessä.

12.8.2017
Reseptin ainekset
20 palaa
Taikina
3 dl
kevytmaitoa
25 g
tuorehiivaa
1 ½ dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
½ tl
suolaa
8–9 dl
vehnäjauhoja
150 g
voita
Täyte
4 dl
mustikoita
2 dl
tomusokeria
50 g
tuorejuustoa
1
kananmuna
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
3 rkl
raesokeria

Mustikkaboston – ohje:

  1. Lämmitä maito ja liota siihen murennettu hiiva.
  2. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
  3. Lisää puolet jauhoista ja vaivaa noin 5 minuuttia. Lisää voi ja loput jauhoista.
  4. Vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. 
  5. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.
  6. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois.
  7. Kauli taikina levyksi (noin 30 × 40 cm).
  8. Sekoita täyteainekset keskenään ja levitä taikinan päälle.
  9. Kääri taikina rullalle ja leikkaa noin 5 cm:n paloiksi. Nosta palat voideltuu pyöreään vuokaan (halkaisija 24 cm). Jätä palojen väliin kohoamisvaraa. 
  10. 10
    Kohota peitettynä vielä noin 30 minuuttia.
  11. 11
    Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista mustikkabostonia 200-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt