4,1(11)
Mustikkaboston
Kasvis
2 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 2 h
Tämän bostonkakun täytteenä on runsaasti mustikkaa. Mehukas ja hieman mustikkapiirakkamainen herkku katoaa hetkessä.
Reseptin ainekset
20 palaa
Taikina
3 dlkevytmaitoa
25 gtuorehiivaa
1 ½ dlsokeria
1 tlkardemummaa
½ tlsuolaa
8–9 dlvehnäjauhoja
150 gvoita
Täyte
4 dlmustikoita
2 dltomusokeria
50 gtuorejuustoa
1kananmuna
Lisäksi
1kananmuna voiteluun
3 rklraesokeria

Mustikkaboston – ohje:

  1. Lämmitä maito ja liota siihen murennettu hiiva.
  2. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
  3. Lisää puolet jauhoista ja vaivaa noin 5 minuuttia. Lisää voi ja loput jauhoista.
  4. Vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. 
  5. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.
  6. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois.
  7. Kauli taikina levyksi (noin 30 × 40 cm).
  8. Sekoita täyteainekset keskenään ja levitä taikinan päälle.
  9. Kääri taikina rullalle ja leikkaa noin 5 cm:n paloiksi. Nosta palat voideltuu pyöreään vuokaan (halkaisija 24 cm). Jätä palojen väliin kohoamisvaraa. 
  10. Kohota peitettynä vielä noin 30 minuuttia.
  11. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista mustikkabostonia 200-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia.
3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo