Mustikkaboston

Ainekset (20 palaa)
taikina
- 3 dlkevytmaitoa
- 25 gtuorehiivaa
- 1 1/2 dlsokeria
- 1/2 tlsuolaa
- 8-9 dlvehnäjauhoja
- 150 gvoita
täyte
- 4 dlmustikoita
- 2 dltomusokeria
- 50 gtuorejuustoa
- 1 kplkananmuna
lisäksi
- 1 kplkananmuna voiteluun
- 3 rklraesokeria
Lämmitä maito ja liota siihen murennettu hiiva.
Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
Lisää puolet jauhoista ja vaivaa noin 5 minuuttia. Lisää voi ja loput jauhoista.
Vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.
Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois.
Kauli taikina levyksi (noin 30 × 40 cm).
Sekoita täyteainekset keskenään ja levitä taikinan päälle.
Kääri taikina rullalle ja leikkaa noin 5 cm:n paloiksi. Nosta palat voideltuu pyöreään vuokaan (halkaisija 24cm). Jätä palojen väliin kohoamisvaraa.
Kohota peitettynä vielä noin 30 minuuttia.
Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista bostonkakkua 200-asteisen uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.