Mustikkaboston
2 h 35 min
{
Aktiivinen
35 minPassiivinen
2 h Tämän bostonkakun täytteenä on runsaasti mustikkaa. Mehukas ja hieman mustikkapiirakkamainen herkku katoaa hetkessä.
KA
4.1
Kuvat
Julkaistu 12.8.2017

Mustikkaboston
Reseptin ainekset (20 palaa)
Taikina
- 3 dlkevytmaitoa
- 25 gtuorehiivaa
- 1 ½ dlsokeria
- 1 tlkardemummaa
- ½ tlsuolaa
- 8–9 dlvehnäjauhoja
- 150 gvoita
Täyte
- 4 dlmustikoita
- 2 dltomusokeria
- 50 gtuorejuustoa
- 1kananmuna
Lisäksi
- 1kananmuna voiteluun
- 3 rklraesokeria
- Lämmitä maito ja liota siihen murennettu hiiva.
- Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
- Lisää puolet jauhoista ja vaivaa noin 5 minuuttia. Lisää voi ja loput jauhoista.
- Vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.
- Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.
- Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois.
- Kauli taikina levyksi (noin 30 × 40 cm).
- Sekoita täyteainekset keskenään ja levitä taikinan päälle.
- Kääri taikina rullalle ja leikkaa noin 5 cm:n paloiksi. Nosta palat voideltuu pyöreään vuokaan (halkaisija 24cm). Jätä palojen väliin kohoamisvaraa.
- Kohota peitettynä vielä noin 30 minuuttia.
- Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista mustikkabostonia 200-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia.