Maku

Mustikkaboston

2 h 35 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
2 h
Tämän bostonkakun täytteenä on runsaasti mustikkaa. Mehukas ja hieman mustikkapiirakkamainen herkku katoaa hetkessä.
KA
4.1
3
Julkaistu: 12.8.2017


Ainekset (20 palaa)

Taikina

  • 3 dlkevytmaitoa
  • 25 gtuorehiivaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • ½ tlsuolaa
  • 8–9 dlvehnäjauhoja
  • 150 gvoita

Täyte

  • 4 dlmustikoita
  • 2 dltomusokeria
  • 50 gtuorejuustoa
  • 1kananmuna

Lisäksi

  • 1kananmuna voiteluun
  • 3 rklraesokeria
Tulosta
  1. Lämmitä maito ja liota siihen murennettu hiiva.
  2. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
  3. Lisää puolet jauhoista ja vaivaa noin 5 minuuttia. Lisää voi ja loput jauhoista.
  4. Vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. 
  5. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.
  6. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois.
  7. Kauli taikina levyksi (noin 30 × 40 cm).
  8. Sekoita täyteainekset keskenään ja levitä taikinan päälle.
  9. Kääri taikina rullalle ja leikkaa noin 5 cm:n paloiksi. Nosta palat voideltuu pyöreään vuokaan (halkaisija 24cm). Jätä palojen väliin kohoamisvaraa. 
  10. Kohota peitettynä vielä noin 30 minuuttia.
  11. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista mustikkabostonia 200-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia.
3 kommenttia