Mustikkaboston

2 h 35 min
4.3
1

Mustikkaboston

Tämän bostonkakun täytteenä on runsaasti mustikkaa. Mehukas ja hieman mustikkapiirakkamainen herkku katoaa hetkessä.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

taikina

  • 3 dlkevytmaitoa
  • 25 gtuorehiivaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 8-9 dlvehnäjauhoja
  • 150 gvoita

täyte

  • 4 dlmustikoita
  • 2 dltomusokeria
  • 50 gtuorejuustoa
  • 1 kplkananmuna

lisäksi

  • 1 kplkananmuna voiteluun
  • 3 rklraesokeria

Tee näin

2 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN2 h

Lämmitä maito ja liota siihen murennettu hiiva.

Lisää sokeri, kardemumma ja suola.

Lisää puolet jauhoista ja vaivaa noin 5 minuuttia. Lisää voi ja loput jauhoista.

Vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. 

Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois.

Kauli taikina levyksi (noin 30 × 40 cm).

Sekoita täyteainekset keskenään ja levitä taikinan päälle.

Kääri taikina rullalle ja leikkaa noin 5 cm:n paloiksi. Nosta palat voideltuu pyöreään vuokaan (halkaisija 24cm). Jätä palojen väliin kohoamisvaraa. 

Kohota peitettynä vielä noin 30 minuuttia.

Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista bostonkakkua 200-asteisen uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä