


Mustikkaboston
2 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 2 h 0 min
Tämän bostonkakun täytteenä on runsaasti mustikkaa. Mehukas ja hieman mustikkapiirakkamainen herkku katoaa hetkessä.
Reseptin ainekset
20 palaa
Taikina
3 dl
kevytmaitoa
25 g
tuorehiivaa
1 ½ dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
½ tl
suolaa
8–9 dl
vehnäjauhoja
150 g
voita
Täyte
4 dl
mustikoita
2 dl
tomusokeria
50 g
tuorejuustoa
1
kananmuna
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
3 rkl
raesokeria
Mustikkaboston – ohje:
- Lämmitä maito ja liota siihen murennettu hiiva.
- Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
- Lisää puolet jauhoista ja vaivaa noin 5 minuuttia. Lisää voi ja loput jauhoista.
- Vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.
- Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.
- Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois.
- Kauli taikina levyksi (noin 30 × 40 cm).
- Sekoita täyteainekset keskenään ja levitä taikinan päälle.
- Kääri taikina rullalle ja leikkaa noin 5 cm:n paloiksi. Nosta palat voideltuu pyöreään vuokaan (halkaisija 24 cm). Jätä palojen väliin kohoamisvaraa.
- 10Kohota peitettynä vielä noin 30 minuuttia.
- 11Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista mustikkabostonia 200-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat