


Hitaan kesäaamun herkku! Mustikka-sitruunapannari tarjoillaan sitruunaisen ricottajuuston kanssa
45 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 35 min
Hollantilainen dutch baby -pannukakku saa kesällä pilkut mustikasta. Mustikoita on pannarissa paistettuna ja tuoreina, ja sitruuna maistuu sekä pannarissa että kyytipoikana tarjottavassa ricottajuustossa.
Reseptin ainekset
4 annosta
3
munaa
1 ½ dl
täysmaitoa
2 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
½ tl
suolaa
1½ dl
vehnäjauhoja
1
(luomu)sitruunan kuori
25 g
voita
2 + 2 dl
mustikoita
Lisäksi
1 prk (250 g)
ricottajuustoa
2 rkl
sitruunanmehua
1 + 1 rkl
tomusokeria
Mustikka-sitruunapannari – ohje:
- Vatkaa munat vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää maito, sokerit, suola ja vehnäjauhot vatkaten. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.
- Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita raaste taikinaan.
- Laita voi valurautaiselle paistinpannulle (ø 22–24 cm). Nosta pannu 225-asteiseen uuniin 4–5 minuutiksi. Voi saa ruskistua hieman.
- Ota pannu varovasti uunista ja kaada taikina pannuun. Ripottele 2 dl mustikoita päälle. Paista 225 asteessa 15–20 minuuttia tai kunnes pannari on kohonnut ja kypsä.
- Vatkaa ricotta sähkövatkaimella pehmeän kuohkeaksi. Mausta lorauksella sitruunanmehua ja ruokalusikallisella tomusokeria.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat