


Mustikka-rahkapullat
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min
Mustikka-rahkapulla on kesäisten päiväkahvien ykkösherkku. Pehmeä pulla saa ylleen raikkaan rahkatäytteen, jossa on suloisia mustikkasattumia.
Reseptin ainekset
25 kpl
2 1/2 dl
kevytmaitoa
1
kuivahiivapussi
1 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
1 tl
suolaa
7 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
Voiteluun
1
muna
Täyte
5 dl
mustikoita
250 g
maitorahkaa
1 dl
sokeria
1
muna
1 tl
kardemummaa
Mustikka-rahkapullat – ohje:
- Kuumenna maito 42-asteiseksi.
- Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja vatkaa nesteeseen. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
- Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista. Vatkaa vellimäistä seosta hetki, niin taikinaan muodostuu parempi sitko.
- Alusta loput jauhot taikinaan.
- Vaivaa taikinaan loppuvaiheessa pehmeä, huoneenlämpöinen voi.
- Peitä kulho ja kohota taikina kooltaan lähes kaksinkertaiseksi.
- Jaa kohonnut taikina 24 palaan ja pyörittele pulliksi. Kohota.
- Painele pulliin syvennykset esimerkiksi juomalasin pohjalla. Voitele pullat munalla ja ripottele syvennyksiin mustikat.
- Sekoita rahkan joukkoon sokeri, muna ja kardemumma. Jaa täyte mustikoiden päälle.
- 10Paista mustikka-rahkapullia 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
Vinkki!
Katso myös suosittu sitruunaisten rahkapullien ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat