Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mustikka-rahkapullat

1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min

Mustikka-rahkapulla on kesäisten päiväkahvien ykkösherkku. Pehmeä pulla saa ylleen raikkaan rahkatäytteen, jossa on suloisia mustikkasattumia.

26.6.2013
Reseptin ainekset
25 kpl
2 1/2 dl
kevytmaitoa
1
kuivahiivapussi
1 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
1 tl
suolaa
7 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
Voiteluun
1
muna
Täyte
5 dl
mustikoita
250 g
maitorahkaa
1 dl
sokeria
1
muna
1 tl
kardemummaa

Mustikka-rahkapullat – ohje:

  1. Kuumenna maito 42-asteiseksi.
  2. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja vatkaa nesteeseen. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
  3. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista. Vatkaa vellimäistä seosta hetki, niin taikinaan muodostuu parempi sitko.
  4. Alusta loput jauhot taikinaan.
  5. Vaivaa taikinaan loppuvaiheessa pehmeä, huoneenlämpöinen voi.
  6. Peitä kulho ja kohota taikina kooltaan lähes kaksinkertaiseksi.
  7. Jaa kohonnut taikina 24 palaan ja pyörittele pulliksi. Kohota.
  8. Painele pulliin syvennykset esimerkiksi juomalasin pohjalla. Voitele pullat munalla ja ripottele syvennyksiin mustikat.
  9. Sekoita rahkan joukkoon sokeri, muna ja kardemumma. Jaa täyte mustikoiden päälle.
  10. 10
    Paista mustikka-rahkapullia 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

Vinkki!

Katso myös suosittu sitruunaisten rahkapullien ohje.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt