Mustikka-rahkapullat

1 h 40 min
3.7
8

Mustikka-rahkapullat

 Mustikka-rahkapulla on kesäisten päiväkahvien ykkösherkku. Pehmeä pulla saa ylleen raikkaan rahkatäytteen, jossa on suloisia mustikkasattumia.
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1 kplkuivahiivapussia
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Täyte

  • 5 dlmustikoita
  • 250 gmaitorahkaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlkardemummaa

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Kuumenna maito 42-asteiseksi.

Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja vatkaa nesteeseen. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.

Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista. Vatkaa vellimäistä seosta hetki, niin taikinaan muodostuu parempi sitko.

Alusta loput jauhot taikinaan.

Vaivaa taikinaan loppuvaiheessa pehmeä, huoneenlämpöinen voi.

Peitä kulho ja kohota taikina kooltaan lähes kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina 24 palaan ja pyörittele pulliksi. Kohota.

Painele pulliin syvennykset esimerkiksi juomalasin pohjalla. Voitele pullat munalla ja ripottele syvennyksiin mustikat.

Sekoita rahkan joukkoon sokeri, muna ja kardemumma. Jaa täyte mustikoiden päälle.

Paista mustikka-rahkapullia 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä