


Mustatorvisieni-poropiirakka – parhaat metsän antimet samassa piirakassa
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Mustatorvisieni-poropiirakka on täynnä makua! Sienet ja poronlihan maku vievät ajatukset metsään. Tätä haluat maistaa vielä toisenkin palasen.
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
100 g
palsternakkaa (soseutettuna)
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sämpyläjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
100 g
voita
Täyte
5 dl
mustatorvisieniä (perattuna)
1 rkl
rypsiöljyä
100 g
fenkolia (ohueksi suikaloituna)
1 kpl
sipulia (suikaloituna)
3
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
100 g
poronpaistia (kylmäsavustettua, suikaloituna)
1 tl
mustapippuria
1 tl
timjamia
100 g
leipäjuustoa
2 dl
ruokakermaa
2
munaa
1/2 tl
suolaa
Mustatorvisieni-poropiirakka – ohje:
- Keitä kuorittu palsternakka (noin 130 g kuorineen) viipaleina pienessä vesitilkassa pehmeäksi. Soseuta ja jäähdytä.
- Nypi jauhot, leivinjauhe, suola ja rasva keskenään. Lisää palsternakkasose, sekoita taikina tasaiseksi ja anna jähmettyä jääkaapissa.
- Haihduta pannulla sienistä enin neste pois. Lisää öljy, fenkoli ja sipulit. Kääntele muutama minuutti. Lisää mukaan poro ja mausteet.
- Painele taikina piirakkavuoan (35 × 12 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Levitä pohjan päälle sieni-poroseos ja paloiteltu leipäjuusto. Kaada päälle keskenään sekoitettu kerma-muna-suolaseos. Alenna lämpötila 200 asteeseen ja jatka mustatorvisieni-poropiirakan kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia.
- Koristele mustatorvisieni-poropiirakka halutessasi timjamilla.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen poropiirakan resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat