Mustatorvisieni-poropiirakka – parhaat metsän antimet samassa piirakassa
1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
40 minMustatorvisieni-poropiirakka on täynnä makua! Sienet ja poronlihan maku vievät ajatukset metsään. Tätä haluat maistaa vielä toisenkin palasen.
4.9
Kuvat
Julkaistu 7.9.2012

Mustatorvisieni-poropiirakka – parhaat metsän antimet samassa piirakassa
Reseptin ainekset (10 palaa)
Pohja
- 100 gpalsternakkaa (soseutettuna)
- 1 dlvehnäjauhoja
- 1 dlsämpyläjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 1/4 tlsuolaa
- 100 gvoita
Täyte
- 5 dlmustatorvisieniä (perattuna)
- 1 rklrypsiöljyä
- 100 gfenkolia (ohueksi suikaloituna)
- 1 kplsipulia (suikaloituna)
- 3 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
- 100 gporonpaistia (kylmäsavustettua, suikaloituna)
- 1 tlmustapippuria
- 1 tltimjamia
- 100 gleipäjuustoa
- 2 dlruokakermaa
- 2 kplmunaa
- 1/2 tlsuolaa
Mustatorvisieni-poropiirakka – ohje:
- Keitä kuorittu palsternakka (noin 130 g kuorineen) viipaleina pienessä vesitilkassa pehmeäksi. Soseuta ja jäähdytä.
- Nypi jauhot, leivinjauhe, suola ja rasva keskenään. Lisää palsternakkasose, sekoita taikina tasaiseksi ja anna jähmettyä jääkaapissa.
- Haihduta pannulla sienistä enin neste pois. Lisää öljy, fenkoli ja sipulit. Kääntele muutama minuutti. Lisää mukaan poro ja mausteet.
- Painele taikina piirakkavuoan (35 × 12 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Levitä pohjan päälle sieni-poroseos ja paloiteltu leipäjuusto. Kaada päälle keskenään sekoitettu kerma-muna-suolaseos. Alenna lämpötila 200 asteeseen ja jatka mustatorvisieni-poropiirakan kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia.
- Koristele mustatorvisieni-poropiirakka halutessasi timjamilla.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen poropiirakan resepti!

Poropiirakka – rapea ja herkullinen suolainen piirakka on uunivalmis hetkessä
Kotivinkki

Poronkäristyspizza – riistaruokaklassikko koki yllättävän muodonmuutoksen
Maku

Punainen poronkäristyspata
Maku

Poro-purjopiirakka
Kotivinkki

Savuporotahna rapeilla jälkiuunilastuilla – taivaallinen alkupala tai naposteltava on valmis vain 5 minuutissa
Kotivinkki

Perinteinen poronkäristys
Maku

Pororieskarullat
Kotivinkki

Poroburritot
Maku