Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mustatorvisieni-poropiirakka – parhaat metsän antimet samassa piirakassa

1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min

Mustatorvisieni-poropiirakka on täynnä makua! Sienet ja poronlihan maku vievät ajatukset metsään. Tätä haluat maistaa vielä toisenkin palasen.

7.9.2012
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
100 g
palsternakkaa (soseutettuna)
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sämpyläjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
100 g
voita
Täyte
5 dl
mustatorvisieniä (perattuna)
1 rkl
rypsiöljyä
100 g
fenkolia (ohueksi suikaloituna)
1 kpl
sipulia (suikaloituna)
3
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
100 g
poronpaistia (kylmäsavustettua, suikaloituna)
1 tl
mustapippuria
1 tl
timjamia
100 g
leipäjuustoa
2 dl
ruokakermaa
2
munaa
1/2 tl
suolaa

Mustatorvisieni-poropiirakka – ohje:

  1. Keitä kuorittu palsternakka (noin 130 g kuorineen) viipaleina pienessä vesitilkassa pehmeäksi. Soseuta ja jäähdytä.
  2. Nypi jauhot, leivinjauhe, suola ja rasva keskenään. Lisää palsternakkasose, sekoita taikina tasaiseksi ja anna jähmettyä jääkaapissa.
  3. Haihduta pannulla sienistä enin neste pois. Lisää öljy, fenkoli ja sipulit. Kääntele muutama minuutti. Lisää mukaan poro ja mausteet.
  4. Painele taikina piirakkavuoan (35 × 12 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  5. Levitä pohjan päälle sieni-poroseos ja paloiteltu leipäjuusto. Kaada päälle keskenään sekoitettu kerma-muna-suolaseos. Alenna lämpötila 200 asteeseen ja jatka mustatorvisieni-poropiirakan kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia.
  6. Koristele mustatorvisieni-poropiirakka halutessasi timjamilla.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen poropiirakan resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt