Maku

Mustatorvisieni-poropiirakka – parhaat metsän antimet samassa piirakassa

1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Mustatorvisieni-poropiirakka on täynnä makua! Sienet ja poronlihan maku vievät ajatukset metsään. Tätä haluat maistaa vielä toisenkin palasen.
4.9
3
Julkaistu 7.9.2012


Reseptin ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 100 gpalsternakkaa (soseutettuna)
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsämpyläjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 100 gvoita

Täyte

  • 5 dlmustatorvisieniä (perattuna)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 100 gfenkolia (ohueksi suikaloituna)
  • 1 kplsipulia (suikaloituna)
  • 3 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 100 gporonpaistia (kylmäsavustettua, suikaloituna)
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 tltimjamia
  • 100 gleipäjuustoa
  • 2 dlruokakermaa
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa
Tulosta

Mustatorvisieni-poropiirakka – ohje:

  1. Keitä kuorittu palsternakka (noin 130 g kuorineen) viipaleina pienessä vesitilkassa pehmeäksi. Soseuta ja jäähdytä.
  2. Nypi jauhot, leivinjauhe, suola ja rasva keskenään. Lisää palsternakkasose, sekoita taikina tasaiseksi ja anna jähmettyä jääkaapissa.
  3. Haihduta pannulla sienistä enin neste pois. Lisää öljy, fenkoli ja sipulit. Kääntele muutama minuutti. Lisää mukaan poro ja mausteet.
  4. Painele taikina piirakkavuoan (35 × 12 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  5. Levitä pohjan päälle sieni-poroseos ja paloiteltu leipäjuusto. Kaada päälle keskenään sekoitettu kerma-muna-suolaseos. Alenna lämpötila 200 asteeseen ja jatka mustatorvisieni-poropiirakan kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia.
  6. Koristele mustatorvisieni-poropiirakka halutessasi timjamilla.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen poropiirakan resepti!

3 kommenttia