4,9(7)
Mustatorvisieni-poropiirakka – parhaat metsän antimet samassa piirakassa
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Mustatorvisieni-poropiirakka on täynnä makua! Sienet ja poronlihan maku vievät ajatukset metsään. Tätä haluat maistaa vielä toisenkin palasen.
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
100 gpalsternakkaa (soseutettuna)
1 dlvehnäjauhoja
1 dlsämpyläjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1/4 tlsuolaa
100 gvoita
Täyte
5 dlmustatorvisieniä (perattuna)
1 rklrypsiöljyä
100 gfenkolia (ohueksi suikaloituna)
1 kplsipulia (suikaloituna)
3 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
100 gporonpaistia (kylmäsavustettua, suikaloituna)
1 tlmustapippuria
1 tltimjamia
100 gleipäjuustoa
2 dlruokakermaa
2 kplmunaa
1/2 tlsuolaa

Mustatorvisieni-poropiirakka – ohje:

  1. Keitä kuorittu palsternakka (noin 130 g kuorineen) viipaleina pienessä vesitilkassa pehmeäksi. Soseuta ja jäähdytä.
  2. Nypi jauhot, leivinjauhe, suola ja rasva keskenään. Lisää palsternakkasose, sekoita taikina tasaiseksi ja anna jähmettyä jääkaapissa.
  3. Haihduta pannulla sienistä enin neste pois. Lisää öljy, fenkoli ja sipulit. Kääntele muutama minuutti. Lisää mukaan poro ja mausteet.
  4. Painele taikina piirakkavuoan (35 × 12 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  5. Levitä pohjan päälle sieni-poroseos ja paloiteltu leipäjuusto. Kaada päälle keskenään sekoitettu kerma-muna-suolaseos. Alenna lämpötila 200 asteeseen ja jatka mustatorvisieni-poropiirakan kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia.
  6. Koristele mustatorvisieni-poropiirakka halutessasi timjamilla.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen poropiirakan resepti!

3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.