Keitä kuorittu palsternakka (noin 130 g kuorineen) viipaleina pienessä vesitilkassa pehmeäksi. Soseuta ja jäähdytä.
Nypi jauhot, leivinjauhe, suola ja rasva keskenään. Lisää palsternakkasose, sekoita taikina tasaiseksi ja anna jähmettyä jääkaapissa.
Haihduta pannulla sienistä enin neste pois. Lisää öljy, fenkoli ja sipulit. Kääntele muutama minuutti. Lisää mukaan poro ja mausteet.
Painele taikina piirakkavuoan (35 × 12 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Levitä pohjan päälle sieni-poroseos ja paloiteltu leipäjuusto. Kaada päälle keskenään sekoitettu kerma-muna-suolaseos. Alenna lämpötila 200 asteeseen ja jatka mustatorvisieni-poropiirakan kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia.