


Mustatorvisieni-lohipiiras
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
100 g
voita
50 g
juustoa (raastettuna)
½ dl
perunajauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ dl
vettä
Täyte
7 dl
mustatorvisieniä
1 rkl
rypsiöljyä
½
purjo
150 g
kylmäsavustettua kirjolohta
½
punainen paprika
100 g
juustoa (raastettuna)
3
munaa
2 dl
ruokakermaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
yrttisuolaa
1 tl
timjamia
- Notkista rasva, sekoita siihen juustoraaste ja jauhot siivilän lävitse. Mittaa joukkoon vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Anna puhdistetuista sienistä haihtua pannulla enin neste. Lisää mukaan öljy ja purjorenkaat. Kääntele aineksia pannulla hetki ja anna jäähtyä.
- Leikkaa kirjolohi ja paprika suikaleiksi tai kuutioiksi. Sekoita keskenään jäähtynyt sieni-sipuliseos, kala- ja paprikapalat sekä juustoraaste.
- Riko kulhoon munat ja sekoita joukkoon kerma sekä mausteet.
- Levitä puolikypsälle pohjataikinalle täyteseos ja kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä piirasta 200 asteessa 30–40 minuuttia eli kunnes täyte hyytyy.
Vinkit!
- Jos käytät kuivattuja sieniä, turvota ne ensin vedessä.
- Kun teet taikinan monitoimikoneessa: mittaa kulhoon ensin kuivat aineet ja rasva palasina, surruuta muruseokseksi, lisää neste kerralla ja anna koneen käydä kunnes taikinasta muodostuu pallo.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat