Mustatorvisieni-lohipiiras

1 h
4
5

Mustatorvisieni-lohipiiras

Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 50 gjuustoa (raastettuna)
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dlvettä

Täyte

  • 7 dlmustatorvisieniä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 kplpurjoa
  • 150 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 1/2 kplpunaista paprikaa
  • 100 gjuustoa (raastettuna)
  • 3 kplmunaa
  • 2 dlruokakermaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlyrttisuolaa
  • 1 tltimjamia

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Notkista rasva, sekoita siihen juustoraaste ja jauhot siivilän lävitse. Mittaa joukkoon vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna puhdistetuista sienistä haihtua pannulla enin neste. Lisää mukaan öljy ja purjorenkaat. Kääntele aineksia pannulla hetki ja anna jäähtyä.

Leikkaa kirjolohi ja paprika suikaleiksi tai kuutioiksi. Sekoita keskenään jäähtynyt sieni-sipuliseos, kala- ja paprikapalat sekä juustoraaste.

Riko kulhoon munat ja sekoita joukkoon kerma sekä mausteet.

Levitä puolikypsälle pohjataikinalle täyteseos ja kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä piirasta 200 asteessa 30–40 minuuttia eli kunnes täyte hyytyy.

•Jos käytät kuivattuja sieniä, turvota ne ensin vedessä.

•Kun teet taikinan monitoimikoneessa: mittaa kulhoon ensin kuivat aineet ja rasva palasina, surruuta muruseokseksi, lisää neste kerralla ja anna koneen käydä kunnes taikinasta muodostuu pallo.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä