


Vain 4 raaka-ainetta! Herkuttele Viola Virtamon mustakaali-parmesaanisalaatti lisukkeena tai käytä salaattipohjana
10 min
Rapsakassa mustakaalissa on enemmän purutuntumaa kuin perinteisessä vihersalaatissa. Ruokakuvaaja Viola Virtamon mustakaali-parmesaanisalaatista saa myös täyttävän salaatin, kun siihen lisää paahdettuja vihanneksia, tofua tai keitettyjä munia: ”Se on ihana lisuke sellaisenaan, mutta kesäarkisin käytän sitä myös lounassalaatin pohjana”, Viola kertoo reseptistä.
Reseptin ainekset
2–4 annosta
200 g
mustakaalia
½
sitruunan mehu
½ tl
sormisuolaa
½ dl
parmesaanijuustoa raastettuna
Viola Virtamon mustakaali-parmesaanisalaatti – ohje:
- Huuhtele mustakaalit huolellisesti. Leikkaa paksuimmat lehtiruotien osat pois. Leikkaa kaali muutaman sentin levyisiksi siivuiksi.
- Sekoita kulhossa kaali, sitruunanmehu ja suola. Puristele kaalia käsin hetki.
- Raasta sekaan parmesaani ja sekoita. Tarjoa sellaisenaan lisukesalaattina tai lisää ruokaisuutta haluamillasi lisukkeilla.
Vinkki!
Mustakaalin puristelu sitruunanmehun ja suolan kanssa pehmentää kaalin rakennetta.
Kokeile myös muita ruokakuvaaja Viola Virtamon reseptejä:
Sitruunaisten limonello-perunoiden ohjeen löydät täältä.

Nappaa grillatun satay-varhaiskaalin ohje täältä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat