5(1)
Vain 4 raaka-ainetta! Herkuttele Viola Virtamon mustakaali-parmesaanisalaatti lisukkeena tai käytä salaattipohjana
Gluteeniton
Munaton
Kasvis
10 min
Rapsakassa mustakaalissa on enemmän purutuntumaa kuin perinteisessä vihersalaatissa. Ruokakuvaaja Viola Virtamon mustakaali-parmesaanisalaatista saa myös täyttävän salaatin, kun siihen lisää paahdettuja vihanneksia, tofua tai keitettyjä munia: ”Se on ihana lisuke sellaisenaan, mutta kesäarkisin käytän sitä myös lounassalaatin pohjana”, Viola kertoo reseptistä.
13.7.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
2–4 annosta
200 gmustakaalia
½sitruunan mehu
½ tlsormisuolaa
½ dlparmesaanijuustoa raastettuna

Viola Virtamon mustakaali-parmesaanisalaatti – ohje:

  1. Huuhtele mustakaalit huolellisesti. Leikkaa paksuimmat lehtiruotien osat pois. Leikkaa kaali muutaman sentin levyisiksi siivuiksi.
  2. Sekoita kulhossa kaali, sitruunanmehu ja suola. Puristele kaalia käsin hetki.
  3. Raasta sekaan parmesaani ja sekoita. Tarjoa sellaisenaan lisukesalaattina tai lisää ruokaisuutta haluamillasi lisukkeilla.

Vinkki!

Mustakaalin puristelu sitruunanmehun ja suolan kanssa pehmentää kaalin rakennetta.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo