0(0)
Grillattu satay-varhaiskaali – paahda täydellinen kesälisuke ruokakuvaaja Viola Virtamon ohjeella
Gluteeniton
Vegaaninen
Kasvis
Munaton
Maidoton
Laktoositon
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Ruokakuvaaja Viola Virtamon grillattu satay-kaali saa paahteisen umamisen makunsa maapähkinäkastikkeesta. Kaali sopii niin lisukkeeksi kuin lounaan pääelementiksi.
28.6.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (noin 900 g)varhaiskaali
4 rklmaapähkinävoita
½ dlvähäsuolaista soijakastiketta
3 rklseesamiöljyä
1 rklomenaviinietikkaa
1½ dloliivi- tai rypsiöljyä
2 dlvettä
(yrttejä, esim. korianteria)

Viola Virtamon grillattu satay-varhaiskaali – ohje:

  1. Leikkaa kaali pitkittäin neljään osaan. Halkaise palat niin, että saat yhteensä kahdeksan kapeaa lohkoa.
  2. Sekoita kulhossa pähkinävoi, soijakastike, seesamiöljy, viinietikka ja 0,5 dl öljyä.
  3. Asettele kaalilohkot isoon uunivuokaan. Voitele lohkot maapähkinävoikastikkeella. Pirskottele päälle 0,5 dl öljyä. Kaada vuoan pohjalle 2 dl vettä.
  4. Kypsennä kaaleja uunissa 175 asteessa noin tunti, kunnes kaalit ovat pehmenneet mutta pysyvät vielä kasassa.
  5. Kuumenna grilli noin 200-asteiseksi. Lorauta kaalien päälle loput 0,5 dl öljyä. Aseta kaalilohkot kyljelleen grilliin ja sulje kansi. Anna paahtua muutaman minuutin ajan ja käännä. Siirrä grillatut kaalit vadille. Viimeistele halutessasi yrteillä.

Vinkki!

Voit paahtaa kaalilohkot grillin sijaan myös parilapannulla.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo