Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Grillattu satay-varhaiskaali – paahda täydellinen kesälisuke ruokakuvaaja Viola Virtamon ohjeella

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Ruokakuvaaja Viola Virtamon grillattu satay-kaali saa paahteisen umamisen makunsa maapähkinäkastikkeesta. Kaali sopii niin lisukkeeksi kuin lounaan pääelementiksi.

Reseptin ainekset
4 annosta
1 (noin 900 g)
varhaiskaali
4 rkl
maapähkinävoita
½ dl
vähäsuolaista soijakastiketta
3 rkl
seesamiöljyä
1 rkl
omenaviinietikkaa
1½ dl
oliivi- tai rypsiöljyä
2 dl
vettä
(yrttejä, esim. korianteria)

Viola Virtamon grillattu satay-varhaiskaali – ohje:

  1. Leikkaa kaali pitkittäin neljään osaan. Halkaise palat niin, että saat yhteensä kahdeksan kapeaa lohkoa.
  2. Sekoita kulhossa pähkinävoi, soijakastike, seesamiöljy, viinietikka ja 0,5 dl öljyä.
  3. Asettele kaalilohkot isoon uunivuokaan. Voitele lohkot maapähkinävoikastikkeella. Pirskottele päälle 0,5 dl öljyä. Kaada vuoan pohjalle 2 dl vettä.
  4. Kypsennä kaaleja uunissa 175 asteessa noin tunti, kunnes kaalit ovat pehmenneet mutta pysyvät vielä kasassa.
  5. Kuumenna grilli noin 200-asteiseksi. Lorauta kaalien päälle loput 0,5 dl öljyä. Aseta kaalilohkot kyljelleen grilliin ja sulje kansi. Anna paahtua muutaman minuutin ajan ja käännä. Siirrä grillatut kaalit vadille. Viimeistele halutessasi yrteillä.

Vinkki!

Voit paahtaa kaalilohkot grillin sijaan myös parilapannulla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt