Mustaherukkakakku

3 h 25 min
0
2

Mustaherukkakakku

Teksti Olli Keskinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

Pohja

  • 170 gkaurakeksejä
  • 50 gvoita

Täyte

  • 8 kplliivatelehteä
  • 1 rklvettä
  • 4 dlmustaherukoita
  • 250 gmaitorahkaa
  • 3 dlkuohukermaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dlmustaherukkamehua
  • 3 tlvaniljasokeria

Kiille

  • 2 kplliivatelehteä
  • 1 dlmustaherukkamehua

Tee näin

3 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN3 h

Murskaa keksit, sekoita joukkoon voisula. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vartin verran. Purista lehdistä enin vesi ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan.

Vatkaa kermaa, lisää muut täytteen aineet, sekoita liivateseos mukaan.

Kaada vuokaan ja anna hyytyä viileässä ainakin 2 tuntia.

Tee kiille. Kiehauta pieni tilkka mehua, lisää lionneet liivatteet, sekoita loppuun mehuun ja kaada seos kakun päälle. Hyydytä vielä noin tunti.

Tarjoa pehmeän kermavaahdon kanssa. Voit halutessasi maustaa vaahdon calvadostilkalla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä