0(0)
Mustaherukkakakku – marenkikreemillä kuorrutetun unelmaherkun juju paljastuu kakkua leikatessa
gluteeniton
4 h
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 3 h
Mustaherukkakakun kerroksissa loistavat pinkin eri sävyt! Viimeistele korea ulkomuoto maalaamalla kakun pintaan kapealla maalisiveltimellä sulkia ja asettelemalla päälle syötäviä kukkia.
Julkaistu 28.7.2020
Maku
Reseptin ainekset 20 annosta
Pinkit kakkupohjat
6munaa
3 dlsokeria
2 dlgluteenitonta jauhoseosta
1 dlperunajauhoja
1½ tlleivinjauhetta
pinkkiä tai punaista pastaväriä
Vuokien voitelu
voita
gluteenittomia korppu- tai mantelijauhoja
Kostutus
½ dlsitruunan mehua
½ dlvettä
Mustaherukkatäyte
4 dlmustaherukoita
1 dlvettä
½ dlsokeria
Voi-marenkikreemi
300 gsuolatonta voita
5valkuaista
3 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
Koristelu
pelargonin ja rautayrtin kukkia

Mustaherukkakakku leivotaan näin:

  1. Keitä ensin mustaherukkasose. Mittaa mustaherukat ja vesi kattilaan. Keitä marjat pehmeiksi. Painele marjat siivilän läpi, jotta kuoret ja siemenet jäävät siivilään. Lisää sokeri. Jäähdytä kylmäksi.
  2. Voitele ja jauhota kolme (Ø 18–20 cm) irtopohjavuokaa. Voit paistaa pohjat myös yhdellä vuoalla peräkkäin.
  3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon muutamassa erässä. Sekoita taikina nuolijalla tai lusikalla varovasti nostellen. Jaa taikina kolmeen osaan. Värjää taikinat erisävyisiksi vaaleanpunaisiksi. Kaada taikinat vuokiin.
  4. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia tai kunnes kakkupohjat ovat kypsiä. Jäähdytä hetki ennen kumoamista.
  5. Tee marenki-voikreemi. Kuutioi voi ja jätä hetkeksi huoneenlämpöön. Erottele valkuaiset metalli- tai lasikulhoon ja lisää sokeri.
  6. Kuumenna vettä kattilassa ja nosta kulho vesihauteen päälle, niin että kulhon pohja ei kosketa vettä. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se on 58–60-asteista ja sokeri on sulanut.
  7. Nosta kulho pois vesihauteen päältä ja vatkaa sähkövatkaimella paksuksi marengiksi. Jatka vatkaamista 5–10 minuuttia, kunnes marenki on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä vatkaamalla kylmävesihauteen päällä.
  8. Lisää pehmeät voikuutiot yksitellen edelleen vatkaten. Jatka vatkaamista muutama minuutti. Jos kreemi näyttää juoksettuneelta, jatka vatkaamista, kunnes se silenee.
  9. Mausta kreemi vaniljasokerilla ja ota siitä 0,5 desiä erikseen sulkakoristeluja varten kulhoon. Värjää se vaaleanpunaiseksi ja loppu kreemi keltaiseksi pastaväreillä. Nosta kreemit kylmään.
  10. Täytä kakku niin, että tummin pohja tulee alimmaiseksi ja vaalein ylimmäiseksi. Kostuta pohja mehulla, levitä puolet mustaherukkasoseesta pohjalle. Levitä päälle ohut kerros kreemiä. Kostuta ja täytä toinen kerros samoin.
  11. Pane kakku tekeytymään jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.
  12. Ota kreemi huoneenlämpöön noin tunti ennen kuorrutusta ja vatkaa se kuohkeaksi. Kuorruta kakku kreemillä ja tasoita pinta palettiveitsellä tai raapalla.
  13. Maalaa koristesulkia pinkillä kreemillä mustaherukkakakun pintaan. Koristele syötävillä kukilla.
Kommentoi »