Maku

Murotaikina

1 h 50 min
4
0

Murotaikina

Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 200 gvoita
  • 1 1/4 dlsokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 kplmunaa

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Mittaa kylmä voi, sokeri ja kuivat aineet monitoimikoneen kulhoon. Aja tasaiseksi leikkuuterällä. Lisää muna koneen käydessä. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
Voit myös tehdä taikinan nyppimällä voin ja sokerin sormin, ja lisäämällä munan sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen tasaiseksi levyksi. Ota muotilla pikkuleipiä ja nosta ne leivinpaperoidulle pellille. Voit myös pyöritellä taikinan kahdeksi tangoksi (à 30 cm) ja antaa niiden jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa tangot vajaan sentin viipaleiksi.

Paista pikkuleivät 200-asteisessa uunissa keskitasoa ylempänä. Paistoaika riippuu pikkuleipien paksuudesta. Ohuiden pikkuleipien paistoaika on noin 5 minuuttia, paksumpien 6–8 minuuttia.

+ Voit kuorruttaa pikkuleivät paiston jälkeen tomusokeri-vesikuorrutuksella ja koristella nonparelleilla.

+ Herrasväen pikkuleipiä saat täyttämällä pikkuleivät vadelmahillolla ja kierittelemällä ne vaniljasokerilla
maustetussa sokerissa

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä