Maku

Mureat piparkakut

26 h
4
2

Mureat piparkakut

Täydelliset joulupiparit syntyvät riittoisasta piparkakkutaikinasta ilman siirappiseoksen kuumentamista. Lukijamme Virpi Janhusen ohjeella piparkakuista tulee mureita ja herkullisia.
Teksti Virpi Janhunen, Emilia Kolari
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (100 kpl)

  • 400 gvoita
  • 3 kplmunaa (M-kokoista)
  • 4 1/2 dlsokeria
  • 1 dlsiirappia (tummaa)
  • 9 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlperunajauhoja
  • 4 tlpiparkakkumaustetta
  • 3 tlruokasoodaa
  • 1 tlkardemummaa

Tee näin

26 h
{
AKTIIVINEN2 h
PASSIIVINEN24 h

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon siirappi ja voisula.

Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne rasvaseokseen.

Peitä taikina kelmulla ja siirrä jääkaappiin. Anna taikinan jähmettyä seuraavaan päivään.

Kauli taikinasta pala kerrallaan jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla piparkakkuja leivinpaperin päälle pellille.

Paista piparkakkuja 200-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia niiden koosta riippuen.

Jäähdytä piparkakut tasaisella alustalla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä