


Mureat piparkakut
26 h 0 min
{
Aktiivinen 2 h 0 min
Passiivinen 24 h 0 min
Täydelliset joulupiparit syntyvät riittoisasta piparkakkutaikinasta ilman siirappiseoksen kuumentamista. Lukijamme Virpi Janhusen ohjeella piparkakuista tulee mureita ja herkullisia.
Reseptin ainekset
100 kpl
400 g
voita
3 kpl
munaa (M-kokoista)
4 1/2 dl
sokeria
1 dl
siirappia (tummaa)
9 dl
vehnäjauhoja
3 dl
perunajauhoja
4 tl
piparkakkumaustetta
3 tl
ruokasoodaa
1 tl
kardemummaa
Mureat piparkakut – ohje:
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon siirappi ja voisula.
- Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne rasvaseokseen.
- Peitä taikina kelmulla ja siirrä jääkaappiin. Anna taikinan jähmettyä seuraavaan päivään.
- Kauli taikinasta pala kerrallaan jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla piparkakkuja leivinpaperin päälle pellille.
- Paista piparkakkuja 200-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia niiden koosta riippuen.
- Jäähdytä piparkakut tasaisella alustalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat