Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mureat piparkakut

26 h 0 min
{
Aktiivinen 2 h 0 min
Passiivinen 24 h 0 min

Täydelliset joulupiparit syntyvät riittoisasta piparkakkutaikinasta ilman siirappiseoksen kuumentamista. Lukijamme Virpi Janhusen ohjeella piparkakuista tulee mureita ja herkullisia.

Reseptin ainekset
100 kpl
400 g
voita
3 kpl
munaa (M-kokoista)
4 1/2 dl
sokeria
1 dl
siirappia (tummaa)
9 dl
vehnäjauhoja
3 dl
perunajauhoja
4 tl
piparkakkumaustetta
3 tl
ruokasoodaa
1 tl
kardemummaa

Mureat piparkakut – ohje:

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon siirappi ja voisula.
  3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne rasvaseokseen.
  4. Peitä taikina kelmulla ja siirrä jääkaappiin. Anna taikinan jähmettyä seuraavaan päivään.
  5. Kauli taikinasta pala kerrallaan jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla piparkakkuja leivinpaperin päälle pellille.
  6. Paista piparkakkuja 200-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia niiden koosta riippuen.
  7. Jäähdytä piparkakut tasaisella alustalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt