Munkkitikkarit

2 h
5
0

Munkkitikkarit

Tarjoa sitruunankuorella maustetut minimunkit vallattomina tikkareina. Sitrusmehulla maustettu tomusokerikuorrutus viimeistelee herkkupalat raikkaiksi. Kuva: Reetta Pasanen
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

Taikina

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 2 tlsitruunan kuorta hienoksi raastettuna (luomu)
  • 1 dlkide- tai palmusokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1/2 rkljauhettua kardemummaa
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlvoisulaa

Uppopaistamiseen

  • 1 lrypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)

Koristeeksi

  • hienoa sokeria
  • tomusokeria
  • limetti- tai sitruunamehua
  • nonparelleja tai strösseleitä
  • pillejä tai puutikkuja

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h

Taikina

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja siirrä se kulhoon. Liuota maitoon murennettu hiiva. Lisää sitruunankuori, sokeri, suola, vaniljasokeri ja kardemumma. 

Sekoita taikinaan ensin osa jauhoista. Lisää sitten loput jauhoista ja voisula. Alusta taikina kimmoisaksi. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoilta. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja.

Kohota taikinaa peitettynä 30 minuuttia. 

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Jaa taikina paloiksi ja pyörittele ne pieniksi munkeiksi. Kohota peitettynä 30 minuuttia.

Munkeiksi paistaminen

Kuumenna öljy padassa tai kattilassa 170–180 -asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun vaalea leipäpala muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa.

Laske varovasti reikäkauhalla kuumaan öljyyn muutama munkkipallo kerrallaan. Paista ne kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi. Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperilla vuoratulle lautaselle. 

Koristelu

Pyörittele lämpimät munkit sokerissa tai koristele ne tomusokerikuorrutuksella. 

Sekoita tomusokeriin limetin- tai sitruunanmehua, kunnes kuorrutus on paksua mutta notkeaa. Jos kuorrutus on liian juoksevaa, lisää tomusokeria. 

Työnnä munkkeihin pillit tai tikut. Valuta munkeille tomusokerikuorrutusta ja koristele haluamallasi tavalla. Tarjoa munkit mahdollisimman tuoreina.

Vinkki!

Jos pakastat munkit, sokeroi tai kuorruta ne vasta sulattamisen jälkeen.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä