Mummon mustikkapiiras

1 h 30 min
3.8
0

Mummon mustikkapiiras

MU
0
3.8
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

Pohja

  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 150 gvoita
  • 25 ghiivaa
  • 2 1/2 dltäysmaitoa

Päälle

  • 7 dlmustikoita
  • 1 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h 5 min

Mittaa mustikkapiiraan taikinaa varten kulhoon jauhot, sokeri ja voi. Nypi ainekset raemaiseksi seokseksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää taikinaan. Vaivaa taikina
tasaiseksi ja anna rauhoittua hetken. Kauli se sitten noin 30 × 35 sentin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Vetäise pohja leivinpaperin avulla uunipellille kohoamaan peitettynä noin puoleksi tunniksi. Tee sillä aikaa päälle tarvittava muruseos. Mittaa kulhoon jauhot, kylmä voi sekä sokerit ja nypi murumaiseksi seokseksi.

Levitä kohonneen piirakkapohjan päälle ensin mustikat ja ripottele niiden pinnalle muruseos. Paista mustikkapiirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja pinta saanut kauniin värin.

•Taikina syntyy näppärästi monitoimikoneessa. Mittaa kulhoon kuivat aineet, surauta sekaisin ja lisää hiiva-nesteseos kerralla. Anna koneen käydä, kunnes taikina muodostuu palloksi.

•Tee syksymmällä samalla ohjeella ihana puolukkapiirakka. Pane muruseokseen silloin 1 1/2–2 dl sokeria.

•Kun vaihdat rasvan laktoosittomaan margariiniin ja taikinanesteeksi veden, niin saat piirakan laktoosi-intolerantikolle.

•Piirakan voit myös pakastaa, ja ottaa aina tarvittava määrä annospaloja sulamaan.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä