Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mummon mustikkapiirakka – leivo kerralla pellillinen verratonta herkkua

1 h 30 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 5 min

Mummon mustikkapiirakkaan lisätään reilusti tuoretta marjaa. Päälle ripotellaan muruseosta. Tällä ohjeella valmistat pellillisen mummon mustikkapiirakkaa. Herkun voi myös pakastaa.

20.7.2005
Reseptin ainekset
25 palaa
Pohja
7 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
sokeria
150 g
voita
25 g
hiivaa
2 ½ dl
täysmaitoa
Päälle
7 dl
mustikoita
1 ¾ dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
1 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria

Mummon mustikkapiirakka – ohje:

  1. Mittaa mustikkapiirakan taikinaa varten kulhoon jauhot, sokeri ja voi. Nypi ainekset raemaiseksi seokseksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää taikinaan.
  2. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna rauhoittua hetken. Kauli se sitten noin 30 × 35 sentin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Vetäise pohja leivinpaperin avulla uunipellille kohoamaan peitettynä noin puoleksi tunniksi.
  3. Tee sillä aikaa päälle tarvittava muruseos. Mittaa kulhoon jauhot, kylmä voi sekä sokerit ja nypi murumaiseksi seokseksi.
  4. Levitä kohonneen piirakkapohjan päälle ensin mustikat ja ripottele niiden pinnalle muruseos. Paista mummon mustikkapiirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja pinta saanut kauniin värin.

Vinkit!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt