


Mummon mustikkapiirakka – leivo kerralla pellillinen verratonta herkkua
1 h 30 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 5 min
Mummon mustikkapiirakkaan lisätään reilusti tuoretta marjaa. Päälle ripotellaan muruseosta. Tällä ohjeella valmistat pellillisen mummon mustikkapiirakkaa. Herkun voi myös pakastaa.
Reseptin ainekset
25 palaa
Pohja
7 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
sokeria
150 g
voita
25 g
hiivaa
2 ½ dl
täysmaitoa
Päälle
7 dl
mustikoita
1 ¾ dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
1 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
Mummon mustikkapiirakka – ohje:
- Mittaa mustikkapiirakan taikinaa varten kulhoon jauhot, sokeri ja voi. Nypi ainekset raemaiseksi seokseksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää taikinaan.
- Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna rauhoittua hetken. Kauli se sitten noin 30 × 35 sentin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Vetäise pohja leivinpaperin avulla uunipellille kohoamaan peitettynä noin puoleksi tunniksi.
- Tee sillä aikaa päälle tarvittava muruseos. Mittaa kulhoon jauhot, kylmä voi sekä sokerit ja nypi murumaiseksi seokseksi.
- Levitä kohonneen piirakkapohjan päälle ensin mustikat ja ripottele niiden pinnalle muruseos. Paista mummon mustikkapiirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja pinta saanut kauniin värin.
Vinkit!
- Taikina syntyy näppärästi monitoimikoneessa. Mittaa kulhoon kuivat aineet, surauta sekaisin ja lisää hiiva-nesteseos kerralla. Anna koneen käydä, kunnes taikina muodostuu palloksi.
- Tee syksymmällä samalla ohjeella ihana puolukkapiirakka. Pane muruseokseen silloin 1 ½–2 dl sokeria.
- Kun vaihdat rasvan laktoosittomaan margariiniin ja taikinanesteeksi veden, niin piirakka sopii myös laktoosi-intolerantikolle.
- Mummon mustikkapiirakan voi myös pakastaa, ja ottaa aina tarvittava määrä annospaloja sulamaan.
- Katso myös suosittu mustikkapiirakkareseptimme, jonka täytteessä on mehevien marjojen lisäksi ranskankermaa. Piirakka valmistuu helposti ilman sähkövatkainta!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat