Maku

Monkey Butter eli kookos-banaanihillo – lettujen ja pannukakkujen paras kaveri

40 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen30 min
Käytä Monkey Butteriin kypsiä, keltaisia banaaneja, joissa ei ole vielä mustia pilkkuja. Ylikypsistä banaaneista tulee äklömakea hilloke.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (8 dl valmista hilloa)

  • 6banaania (kuorineen punnittuna noin 1 kg)
  • 1 prk (227/140 g)ananasmurskaa
  • 1 dlhienojakoisia kookoshiutaleita
  • 3 dlsokeria
  • 1 dlvettä
  • ½ dl sitruunamehua
Tulosta

Kuori banaanit ja viipaloi kattilaan. Lisää muut aineet.

Kiehauta ja keitä hilloa ahkerasti sekoitellen, kunnes banaanit ovat kiehuneet pehmeiksi ja muussautuneet seokseen. Tähän menee noin 30 minuuttia.

Purkita hillo kuumana puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Hillo säilyy jääkaapissa 4–6 viikkoa.

Monkey Butter sopii loistavasti lettujen, pannukakun, puuron tai jogurtin kanssa. Kokeile hilloa myös lämmitettynä jäätelön kera.

MITÄ PIDIT?
4