Monkey Butter eli kookos-banaanihillo – lettujen ja pannukakkujen paras kaveri
40 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
30 minKäytä Monkey Butteriin kypsiä, keltaisia banaaneja, joissa ei ole vielä mustia pilkkuja. Ylikypsistä banaaneista tulee äklömakea hilloke.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
3.3
Kuvat
Julkaistu 5.1.2018

Monkey Butter eli kookos-banaanihillo – lettujen ja pannukakkujen paras kaveri
Reseptin ainekset (8 dl valmista hilloa)
- 6banaania (kuorineen punnittuna noin 1 kg)
- 1 prk (227/140 g)ananasmurskaa
- 1 dlhienojakoisia kookoshiutaleita
- 3 dlsokeria
- 1 dlvettä
- ½ dl sitruunamehua
Kuori banaanit ja viipaloi kattilaan. Lisää muut aineet.
Kiehauta ja keitä hilloa ahkerasti sekoitellen, kunnes banaanit ovat kiehuneet pehmeiksi ja muussautuneet seokseen. Tähän menee noin 30 minuuttia.
Purkita hillo kuumana puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Hillo säilyy jääkaapissa 4–6 viikkoa.
Monkey Butter sopii loistavasti lettujen, pannukakun, puuron tai jogurtin kanssa. Kokeile hilloa myös lämmitettynä jäätelön kera.