Maku

Mokkapalakääretorttu eli tuttu herkku rullaksi pyöräytettynä

1 h 30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen1 h
Kahvisella kuorrutteella silattu mokkapalakääretorttu on kahvipöydän paras pötkylä. Leivo sinäkin herkku, joka varmasti helpottaa sokerihampaan kolotusta!
GL
4.38
0
Teksti Mika Rampa
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (15 viipaletta)

Mokkapalakääretortun pohja

  • 3munaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 ½ rkl kaakaojauhetta (tummaa)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 50 gvoita

Täyte

  • 100 gtummaa suklaata
  • 1 dlvispikermaa

Kuorrutus

  • 35 gvoita
  • 2 rklkahvijuomaa (vahvaa)
  • 2 dltomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria

Koristelu

  • 1 dlkoristerakeita (kullanvärisiä)
Tulosta

Mokkapalakääretorttu leivotaan näin:

  1. Valmista ensin kääretorttulevy. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat ainekset keskenään.Lisää jauhoseos munavaahtoonsiivilän läpi, varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi voisula.
  2. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille.
  3. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa 5–7 min.
  4. Ripottele puhtaan leivinpaperin päälle sokeria ja kumoa kypsä pohja sen päälle. Irrota leivinpaperi ja anna jäähtyä peitettynä.
  5. Valmista täyte rouhimalla suklaa hienoksi ja laita se kulhoon. Kuumenna kerma, mutta älä keitä. Kaada kerma suklaarouheen päälle. Anna seoksen olla hetken aikaa, niin että suklaa sulaa. Sekoita lusikalla vielä tasaiseksi ja nosta jääkaappiin.
  6. Vaahdota jäähtynyt täyte sähkövatkaimella ja leivitä täytettä pohjan päälle.
  7. Rullaa kääretorttu leivinpaperin avulla kiinteäksi rullaksi ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi.
  8. Valmista kuorrutus sulattamalla voi kattilasssa. Lisää kahvi ja muut ainekset. Sekoita tasaiseksi.
  9. Koristele mokkapalakääretorttu lopuksi koristerakeilla.

Vinkki!

Perinteisten mokkapalojen ystävän kannattaa kurkata myös tämä suosittu mokkapalojen resepti.

MITÄ PIDIT?
4.38