Maku

Mokkapalakääretorttu eli tuttu herkku rullaksi pyöräytettynä

1 h 30 min
GL
4.29
0

Kahvisella kuorrutteella silattu mokkapalakääretorttu on kahvipöydän paras pötkylä. Leivo sinäkin herkku, joka varmasti helpottaa sokerihampaan kolotusta!
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (15 viipaletta)

Mokkapalakääretortun pohja

  • 3munaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 ½ rkl kaakaojauhetta (tummaa)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 50 gvoita

Täyte

  • 100 gtummaa suklaata
  • 1 dlvispikermaa

Kuorrutus

  • 35 gvoita
  • 2 rklkahvijuomaa (vahvaa)
  • 2 dltomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria

Koristelu

  • 1 dlkoristerakeita (kullanvärisiä)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Mokkapalakääretorttu leivotaan näin:

  1. Valmista ensin kääretorttulevy. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat ainekset keskenään.Lisää jauhoseos munavaahtoonsiivilän läpi, varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi voisula.
  2. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille.
  3. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa 5–7 min.
  4. Ripottele puhtaan leivinpaperin päälle sokeria ja kumoa kypsä pohja sen päälle. Irrota leivinpaperi ja anna jäähtyä peitettynä.
  5. Valmista täyte rouhimalla suklaa hienoksi ja laita se kulhoon. Kuumenna kerma, mutta älä keitä. Kaada kerma suklaarouheen päälle. Anna seoksen olla hetken aikaa, niin että suklaa sulaa. Sekoita lusikalla vielä tasaiseksi ja nosta jääkaappiin.
  6. Vaahdota jäähtynyt täyte sähkövatkaimella ja leivitä täytettä pohjan päälle.
  7. Rullaa kääretorttu leivinpaperin avulla kiinteäksi rullaksi ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi.
  8. Valmista kuorrutus sulattamalla voi kattilasssa. Lisää kahvi ja muut ainekset. Sekoita tasaiseksi.
  9. Koristele mokkapalakääretorttu lopuksi koristerakeilla.

Vinkki!

Kaipaatko lisää inspiraatiota leivontaan? Kurkkaa mokkapalat-sivullemme ja poimi parhaat reseptit sekä koristeluideat.

MITÄ PIDIT?
4.29