4,1(23)
Mokkapalakääretorttu eli tuttu herkku rullaksi pyöräytettynä
Gluteeniton
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Kahvisella kuorrutteella silattu mokkapalakääretorttu on kahvipöydän paras pötkylä. Leivo sinäkin herkku, joka varmasti helpottaa sokerihampaan kolotusta!
15.10.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
15 viipaletta
Mokkapalakääretortun pohja
3munaa
1 ½ dlsokeria
1 dlperunajauhoja
1 ½ rkl kaakaojauhetta (tummaa)
2 tlleivinjauhetta
50 gvoita
Täyte
100 gtummaa suklaata
1 dlvispikermaa
Kuorrutus
35 gvoita
2 rklkahvijuomaa (vahvaa)
2 dltomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tlvaniljasokeria
Koristelu
1 dlkoristerakeita (kullanvärisiä)

Mokkapalakääretorttu – ohje:

  1. Valmista ensin kääretorttulevy. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat ainekset keskenään.Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi, varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi voisula.
  2. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille.
  3. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa 5–7 min.
  4. Ripottele puhtaan leivinpaperin päälle sokeria ja kumoa kypsä pohja sen päälle. Irrota leivinpaperi ja anna jäähtyä peitettynä.
  5. Valmista täyte rouhimalla suklaa hienoksi ja laita se kulhoon. Kuumenna kerma, mutta älä keitä. Kaada kerma suklaarouheen päälle. Anna seoksen olla hetken aikaa, niin että suklaa sulaa. Sekoita lusikalla vielä tasaiseksi ja nosta jääkaappiin.
  6. Vaahdota jäähtynyt täyte sähkövatkaimella ja leivitä täytettä pohjan päälle.
  7. Rullaa kääretorttu leivinpaperin avulla kiinteäksi rullaksi ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi.
  8. Valmista kuorrutus sulattamalla voi kattilassa. Lisää kahvi ja muut ainekset. Sekoita tasaiseksi.
  9. Koristele mokkapalakääretorttu lopuksi koristerakeilla.

Vinkki!

Perinteisten mokkapalojen ystävän kannattaa kurkata myös tämä suosittu mokkapalojen resepti.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo