Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Reilusti kuorrutetta! Kinuskikissan mokkapaladonitsit yllättävät vieraat kahvipöydässä

1 h 55 min
{
Aktiivinen 1 h 10 min
Passiivinen 45 min

Kinuskikissan mokkapaladonitsit paistetaan näppärästi donitsipellillä. Maistuvaa kuorrutetta tulee riittävästi joka suupalalle. Mokkapaladonitsit voi leipoa myös etukäteen, sillä ne kestävät hyvin pakastamista.

Teksti Sini Visa
Kuvat Sini Visa
25.4.2019
Reseptin ainekset
16 kpl
Taikina
75 g
voita tai margariinia
1 ¼ dl
sokeria
2
munaa
3 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 dl
kevytkermaa
Kuorrute
100 g
voita
6 dl
tomusokeria
¾ dl
kahvia
½ dl
kaakaojauhetta
Koristeeksi
strösseliä, nonparelleja tai muita koristeita

Mokkapaladonitsit – ohje:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja kermaa.
  2. Laita taikina kertakäyttöiseen pursotuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Voitele donitsipellin kolot (halkaisija 8 cm). Pursota taikinasta rinkulat pellin koloihin.
  3. Paista donitseja 200 asteessa noin 15 minuuttia. Poista donitsit vuoasta ja paista loput taikinasta samaan tapaan. Voitele vuoka paistokertojen välissä. Anna jäähtyä.
  4. Mittaa kuorruteainekset kattilaan ja kuumenna sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa, sillä se vaikeuttaa kuorrutteen jähmettymistä. Jäähdytä kuorrutetta kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen, kunnes se paksunee.
  5. Rakenne on sopiva, kun kuorrute valuu ”vaivalloisen hitaasti” donitsin päältä. Tarvittaessa voit lämmittää kuorrutetta uudelleen, mikäli se ehtii jämähtää. Lusikoi kuorrutetta runsaasti donitsien päälle ja anna sen valua itsestään reunoille.
  6. Kuorruta pari donitsia kerrallaan ja ripottele sitten heti pinnalle strösseliä, nonparelleja tai molempia.

Vinkit!

  • Nopeampi tapa koristella herkut on pursottaa päälle sulatettua valko- tai maitosuklaata ”donitsimaisesti”.
  • Voit valmistaa mokkapaladonitsit hyvissä ajoin ennen tarjoilua, sillä ne kestävät hyvin pakastamisen. Ota leivonnaiset sulamaan huoneenlämpöön muutamaa tuntia ennen tarjoilua.
  • Etsitkö sittenkin perinteisten mokkapalojen ohjetta? Kurkkaa siinä tapauksessa näiden suosittujen mokkapalojen ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt