Nyt tulevat modernit mokkapalat! Himoherkussa yhdistyvät kuohkeaksi vatkattu kuorrutus ja mehevä pohja
1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
45 minModernit mokkapalat ihastuttavat muhkeudellaan ja pinnan suloisilla ruusupursotuksilla. Tässä reseptissä kuorrutetta on ihanan runsaasti. Nappaa resepti!
4.1
Kuvat
Julkaistu 13.10.2022

Nyt tulevat modernit mokkapalat! Himoherkussa yhdistyvät kuohkeaksi vatkattu kuorrutus ja mehevä pohja
Reseptin ainekset (30 palaa)
Pohja
- 2 dlvahvaa kahvia
- 300 gvoita tai leivontamargariinia
- 5 munaa
- 4 dlsokeria
- 7 dlvehnäjauhoja
- 2 dlkaakaojauhetta (tummaa)
- 1 rkl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dlmaitoa
Pursotettava kuorrutus
- 150 gvoita tai leivontamargariinia
- 100 gtummaa suklaata
- 1½ dlvahvaa kahvia
- 4 rklkaakaojauhetta (tummaa)
- 12 dl (720 g) tomusokeria
Koristelu
- koristerakeita ja -kuulia sekä rouhittua makeislevyä (esim. Panda-vadelmamuru)
Modernit mokkapalat ‒ ohje:
- Aloita keittämällä vahvaa kahvia. Tarvitset kahvia pohjaan ja kuorrutteeseen yhteensä 3,5 desiä.
- Sulata voi mikrossa. Jätä jäähtymään.
- Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet: vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Yhdistä kahvi ja maito. Lisää maitokahvia, voisulaa ja jauhoseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon kevyesti nuolijalla käännellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Valmista kuorrutus. Paloittele suklaa ja voi kulhoon. Sulata mikrossa. Lisää kahvi, kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita kuorrutus tasaiseksi. Pane kulho jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, kunnes se on kylmää. Vatkaa kuorrutus vaahdoksi.
- Lusikoi kuorrutus tähtityllalla (esim. Wilton M1) varustettuun pursotinpussiin. Pursota erikokoisia ruusukkeita mokkapalalevyn pintaan. Viimeistele pinta koristerakeilla ja rouhitulla makeislevyllä. Leikkaa levy paloiksi.
Vinkki!
Jos et halua pursottaa täytettä, puolet kuorrutuksen määrästä riittää. Silloin kuorrutusta ei tarvitse myöskään jäähdyttää eikä vaahdottaa.

Mehevät mokkapalat – suosikkiohje, jolla onnistut aina!
Maku

Gluteenittomat mokkapalat – mehevät ja herkulliset suosikkileivonnaiset
Maku

Vegaaniset mokkapalat – kesäkurpitsalla mehevöitetyt herkkupalat ovat jopa parempia kuin tavalliset!
Maku

Puolukka-kinuskipalat täyttävät herkkusuun toiveet! Kauran, kinuskin ja puolukan liitto on vastustamaton
Kotivinkki

Rakastetut klassikot löysivät toisensa! Porkkanakakku-mokkapalat yhdistävät kahvilla maustetun kaakaopohjan ja tuhdin tuorejuustokuorruteen
Maku

Jouluiset mokkapalat – piparilta maistuva hittileivonnainen, joka koristellaan leikkisällä tonttulakilla
Meillä kotona

Salted caramel -mokkapalat – klassikkoleivonnaisen pähkinäisempi pikkuserkku
Maku

Kahden suklaan mokkapalat – tuplaherkku, joka on jokaisen suklaanystävän unelmien täyttymys
Kotivinkki