


Nyt tulevat modernit mokkapalat! Himoherkussa yhdistyvät kuohkeaksi vatkattu kuorrutus ja mehevä pohja
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Modernit mokkapalat ihastuttavat muhkeudellaan ja pinnan suloisilla ruusupursotuksilla. Tässä reseptissä kuorrutetta on ihanan runsaasti. Nappaa resepti!
Reseptin ainekset
30 palaa
Pohja
2 dl
vahvaa kahvia
300 g
voita tai leivontamargariinia
5
munaa
4 dl
sokeria
7 dl
vehnäjauhoja
2 dl
kaakaojauhetta (tummaa)
1 rkl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
maitoa
Pursotettava kuorrutus
150 g
voita tai leivontamargariinia
100 g
tummaa suklaata
1½ dl
vahvaa kahvia
4 rkl
kaakaojauhetta (tummaa)
12 dl (720 g)
tomusokeria
Koristelu
koristerakeita ja -kuulia sekä rouhittua makeislevyä (esim. Panda-vadelmamuru)
Modernit mokkapalat ‒ ohje:
- Aloita keittämällä vahvaa kahvia. Tarvitset kahvia pohjaan ja kuorrutteeseen yhteensä 3,5 desiä.
- Sulata voi mikrossa. Jätä jäähtymään.
- Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet: vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Yhdistä kahvi ja maito. Lisää maitokahvia, voisulaa ja jauhoseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon kevyesti nuolijalla käännellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Valmista kuorrutus. Paloittele suklaa ja voi kulhoon. Sulata mikrossa. Lisää kahvi, kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita kuorrutus tasaiseksi. Pane kulho jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, kunnes se on kylmää. Vatkaa kuorrutus vaahdoksi.
- Lusikoi kuorrutus tähtityllalla (esim. Wilton M1) varustettuun pursotinpussiin. Pursota erikokoisia ruusukkeita mokkapalalevyn pintaan. Viimeistele pinta koristerakeilla ja rouhitulla makeislevyllä. Leikkaa levy paloiksi.
Vinkit!
- Jos et halua pursottaa täytettä, puolet kuorrutuksen määrästä riittää. Silloin kuorrutusta ei tarvitse myöskään jäähdyttää eikä vaahdottaa.
- Ota talteen myös suosittu perinteisten mokkapalojen ohjeemme!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat