


Mitä kaapista löytyy -perunavuoka
Tämä perunavuoka on herkullinen ja tosi kiva tehdä. Työläin vaihe on perunoiden keittäminen. Lähes kaikki raaka-aineet ovat korvattavissa: vihreiden papujen sijaan voi käyttää parsakaalia, vuohenjuuston sijaan fetatyyppistä juustoa, vihreän peston sijaan punaista ja parmesaanin sijaan mitä tahansa juustoraastetta.
1. Pese, kuori ja keitä perunat kypsiksi. Anna perunoiden jäähtyä niin, että saat leikattua ne noin 1 cm:n viipaleiksi.
2. Kuori ja viipaloi punasipuli. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuutioi vuohenjuusto.
3. Laita perunat, sipulit, vuohenjuusto, jäiset pavut ja oliivit isoon kulhoon. Lisää pesto, pippuri ja suola. Sekoita varovasti käännellen, mutta niin, että pesto levittyy tasaisesti.
4. Kaada seos uunivuokaan (tilavuus n. 3 l) ja nosta 200-asteisen uunin alatasolle 20–25 minuutiksi.
5. Viipaloi tomaatit. Lado ne vuokaan ja ripottele pinnalle pinjansiemeniä ja parmesaania. Kypsennä perunavuokaa vielä noin 15 minuuttia.