Kotivinkki

Mitä kaapista löytyy -perunavuoka

1 h 35 min
0
0

Mitä kaapista löytyy -perunavuoka

Tämä perunavuoka on herkullinen ja tosi kiva tehdä. Työläin vaihe on perunoiden keittäminen. Lähes kaikki raaka-aineet ovat korvattavissa: vihreiden papujen sijaan voi käyttää parsakaalia, vuohenjuuston sijaan fetatyyppistä juustoa, vihreän peston sijaan punaista ja parmesaanin sijaan mitä tahansa juustoraastetta.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4–6 annosta)

  • 6–7kiinteämaltoista perunaa (esim. Nicola)
  • 1–2punasipulia
  • 2–4valkosipulinkynttä
  • 200 gvuohenjuustoa
  • 300 gvihreitä pakastepapuja
  • 1–2 dlkivettömiä oliiveja
  • 4 rklpestoa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tlsuolaa
  • 2–3tomaattia
  • 2 rklpinjansiemeniä
  • ½ dlparmesaanijuustoraastetta

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

1. Pese, kuori ja keitä perunat kypsiksi. Anna perunoiden jäähtyä niin, että saat leikattua ne noin 1 cm:n viipaleiksi.
 

2. Kuori ja viipaloi punasipuli. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuutioi vuohenjuusto.
 

3. Laita perunat, sipulit, vuohenjuusto, jäiset pavut ja oliivit isoon kulhoon. Lisää pesto, pippuri ja suola. Sekoita varovasti käännellen, mutta niin, että pesto levittyy tasaisesti.
 

4. Kaada seos uunivuokaan (tilavuus n. 3 l) ja nosta 200-asteisen uunin alatasolle 20–25 minuutiksi.
 

5. Viipaloi tomaatit. Lado ne vuokaan ja ripottele pinnalle pinjansiemeniä ja parmesaania. Kypsennä perunavuokaa vielä noin 15 minuuttia.

Suosittelemme myös näitä

Vuokaleipä pussien pohjista

Sosekeitto kaikenlaisista kasviksista

Lohilaatikko

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä