Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sosekeitto kaikenlaisista kasviksista

30 min

Sosekeitto on helppoa ja halpaa arkiruokaa. Poimi perusohje, jota voit soveltaa maun ja sesongin mukaan.

21.1.2016
Reseptin ainekset
3-4 annosta
1 l
kasviksia kuorittuna ja pilkottuna (määrään sisältyy perunat)
8–9 dl
vettä
2
kana- tai kasvisliemikuutiota
ripaus
mustapippuria
1 rkl
sitruunan mehua
1–2 tl
kuivayrttejä (tai 2–3 rkl pestoa, currytahnaa tai chilikastiketta)
1–2 dl
kermaa (tai 100 g tuore- sinihome- tai sulatejuustoa)

1. Kuori ja paloittele valitsemasi kasvikset suurin piirtein kypsymisjärjestyksen mukaan: juurekset pienimmiksi, perunat hieman isommiksi ja vihannekset suurimmiksi.

2. Kiehauta vesi, lisää liemikuutiot ja mittaa kasvikset mukaan. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta kasvikset liemessään tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella.

3. Mausta keitto rouhitulla pippurilla, sitruunan mehulla ja halutessasi yrteillä tai maustetahnoilla. Kiehauta. Viimeistele keitto kermalla tai juustolla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Vinkki!

Tarjoa keiton kanssa rikasteita: paistettuja leipäkuutioita (krutonkeja), paahdettua pekonia, meetvurstia, siemeniä tai pähkinöitä, tuoreita yrttejä, paistettuja sieniä, voimakkaita juustoja (sinihomejuustoa, fetaa, vuohenjuustoa) tai turkkilaista jogurttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt