Kotivinkki

Sosekeitto kaikenlaisista kasviksista

30 min
5
0

Sosekeitto kaikenlaisista kasviksista

KA
0
5
Sosekeitto on helppoa ja halpaa arkiruokaa. Poimi perusohje, jota voit soveltaa maun ja sesongin mukaan.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (3-4 annosta)

  • 1 lkasviksia kuorittuna ja pilkottuna (määrään sisältyy perunat)
  • 8–9 dlvettä
  • 2kana- tai kasvisliemikuutiota
  • ripausmustapippuria
  • 1 rklsitruunan mehua
  • 1-2 tlkuivayrttejä, tai 2–3 rkl pestoa
  • 1-2 tltai 2–3 rkl currytahnaa
  • 1-2 tltai 2–3 rkl chilikastiketta
  • 1-2 dlkermaa, tai 100 g tuore- sinihome- tai sulatejuustoa
  • (suolaa)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Kuori ja paloittele valitsemasi kasvikset suurin piirtein kypsymisjärjestyksen mukaan: juurekset pienimmiksi, perunat hieman isommiksi ja vihannekset suurimmiksi.

2. Kiehauta vesi, lisää liemikuutiot ja mittaa kasvikset mukaan. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta kasvikset liemessään tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella.

3. Mausta keitto rouhitulla pippurilla, sitruunan mehulla ja halutessasi yrteillä tai maustetahnoilla. Kiehauta. Viimeistele keitto kermalla tai juustolla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

VINKKI Tarjoa keiton kanssa rikasteita: paistettuja leipäkuutioita (krutonkeja), paahdettua pekonia, meetvurstia, siemeniä tai pähkinöitä, tuoreita yrttejä, paistettuja sieniä, voimakkaita juustoja (sinihomejuustoa, fetaa, vuohenjuustoa) tai turkkilaista jogurttia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä