


Sosekeitto kaikenlaisista kasviksista
Sosekeitto on helppoa ja halpaa arkiruokaa. Poimi perusohje, jota voit soveltaa maun ja sesongin mukaan.
1. Kuori ja paloittele valitsemasi kasvikset suurin piirtein kypsymisjärjestyksen mukaan: juurekset pienimmiksi, perunat hieman isommiksi ja vihannekset suurimmiksi.
2. Kiehauta vesi, lisää liemikuutiot ja mittaa kasvikset mukaan. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta kasvikset liemessään tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella.
3. Mausta keitto rouhitulla pippurilla, sitruunan mehulla ja halutessasi yrteillä tai maustetahnoilla. Kiehauta. Viimeistele keitto kermalla tai juustolla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Vinkki!
Tarjoa keiton kanssa rikasteita: paistettuja leipäkuutioita (krutonkeja), paahdettua pekonia, meetvurstia, siemeniä tai pähkinöitä, tuoreita yrttejä, paistettuja sieniä, voimakkaita juustoja (sinihomejuustoa, fetaa, vuohenjuustoa) tai turkkilaista jogurttia.