Kotivinkki

Lohilaatikko

2 h 10 min
5
1

Lohilaatikko

Tämä herkullinen lohilaatikko saa lisämakua pinaatista ja fetajuustosta.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4–6 annosta)

  • 500 glohifileetä
  • 1sipuli
  • 1 rklöljyä
  • 150 gpakastepinaattia
  • 1,5 kgperunoita
  • 1 tlvoita vuoan voiteluun
  • 1-2 tlsuolaa
  • valkopippuria
  • 200 gfetajuustoa

Munamaito

  • 3kananmunaa
  • 3 dlkermaa
  • 3 dlmaitoa

Pinnalle

  • 2 rklkorppujauhoja

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

1. Viipaloi lohifilee ohueksi graavilohen tapaan.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipuli. Lisää pakastepinaatti. Anna sen sulaa ja lämmetä lämpimällä pannulla, jolloin ylimääräinen neste haihtuu.

3. Kuori ja leikkaa perunat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

4. Voitele noin 3 litran uunivuoka. Lado vuoan pohjalle puolet perunoista. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi päälle pinaatti-sipuliseos ja levitä sen päälle lohiviipaleet.

5. Murusta lohiviipaleiden päälle puolet fetasta. Lado päälle puolet lopuista perunoista. Mausta taas suolalla ja pippurilla ja murusta päälle loppu feta. Levitä loput perunat fetan päälle ja mausta pinta suolalla ja pippurilla.

6. Sekoita munamaidon ainekset ja kaada ne vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasollanoin 1 ½ tuntia. Testaa perunoiden kypsyys. Jatka paistamista, jos ne eivät ole vielä pehmeitä.

Suosittelemme myös näitä

Smetanalohi uunissa

Grillattu lohi sinappimarinadilla

Uunilohi a´la Italia

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä