Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lohilaatikko pinaatilla ja fetalla

2 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 30 min

Lohilaatikko saa ihanaa makua pinaatista ja fetasta. Herkullinen ateria valmistuu helposti arki-iltanakin.

1.3.2016
Reseptin ainekset
4–6 annosta
500 g
lohifileetä
1
sipuli
1 rkl
öljyä
150 g
pakastepinaattia
1,5 kg
perunoita
1 tl
voita vuoan voiteluun
1-2 tl
suolaa
valkopippuria
200 g
fetajuustoa
Munamaito
3
kananmunaa
3 dl
kermaa
3 dl
maitoa
Pinnalle
2 rkl
korppujauhoja

Feta-pinaatti-lohilaatikko valmistuu näin:

  1. Viipaloi lohifilee ohueksi graavilohen tapaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipuli. Lisää pakastepinaatti. Anna sen sulaa ja lämmetä lämpimällä pannulla, jolloin ylimääräinen neste haihtuu.
  3. Kuori ja leikkaa perunat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
  4. Voitele noin 3 litran uunivuoka. Lado vuoan pohjalle puolet perunoista. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi päälle pinaatti-sipuliseos ja levitä sen päälle lohiviipaleet.
  5. Murusta lohiviipaleiden päälle puolet fetasta. Lado päälle puolet lopuista perunoista. Mausta taas suolalla ja pippurilla ja murusta päälle loppu feta. Levitä loput perunat fetan päälle ja mausta pinta suolalla ja pippurilla.
  6. Sekoita munamaidon ainekset ja kaada ne vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasollanoin 1 ½ tuntia. Testaa perunoiden kypsyys. Jatka paistamista, jos ne eivät ole vielä pehmeitä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen lohilaatikon resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt