


Lohilaatikko – maukas arjen pelastaja
2 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 45 min
Lohilaatikko on klassikko, joka toimii aina! Perinteinen lohilaatikko valmistuu helposti myös arki-iltana ja maistuu varmasti koko perheelle.
Reseptin ainekset
8 annosta
Lohilaatikko
150 g
purjoa
1000 g
perunaa
250 g
kirjolohifileetä
100 g
kylmäsavustettua kirjolohta
2 tl
sitruunapippuria (suolaton)
3/4 tl
suolaa
3 rkl
tuoretta tilliä (silputtuna)
Munamaito
6 dl
kevytmaitoa
3 kpl
munaa
1/2 tl
suolaa
Lohilaatikko valmistuu näin:
- Halkaise ja huuhtele purjo. Viipaloi purjo ja kuoritut perunat. Poista kirjolohesta nahka ja ruodot, viipaloi kala.
- Lado purjo-, peruna-, kirjolohi- ja kylmäsavukirjolohiviipaleet sekä mausteet kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Jätä kerros perunaviipaleita pinnalle.
- Sekoita munamaito. Vatkaa munien rakenne rikki ja yhdistä kaikki aineet keskenään. Kaada seos vuokaan.
- Kypsennä 175 asteessa noin 1 tunti 45 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja lohilaatikon pinta on kauniin ruskea. Peitä lohilaatikon pinta tarvittaessa leivinpaperilla kypsennyksen loppupuolella.
- Anna lohilaatikon vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
