Maku

Lohilaatikko – maukas arjen pelastaja

2 h 15 min
3.7
0

Lohilaatikko – maukas arjen pelastaja

GL
0
3.7
Teksti Maito ja terveys ry
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 150 gpurjoa
  • 1000 gperunaa
  • 250 gkirjolohifileetä
  • 100 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 2 tlsitruunapippuria (suolaton)
  • 3/4 tlsuolaa
  • 3 rkltuoretta tilliä (silputtuna)

Munamaito

  • 6 dlkevytmaitoa
  • 3 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

Halkaise ja huuhtele purjo. Viipaloi purjo ja kuoritut perunat. Poista kirjolohesta nahka ja ruodot, viipaloi kala.

Lado purjo-, peruna-, kirjolohi- ja kylmäsavukirjolohiviipaleet sekä mausteet kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Jätä kerros perunaviipaleita pinnalle.

Sekoita munamaito. Vatkaa munien rakenne rikki ja yhdistä kaikki aineet keskenään. Kaada seos vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 1 t 45 min, kunnes perunat ovat kypsiä ja lohilaatikon pinta on kauniin ruskea. Peitä lohilaatikon pinta tarvittaessa leivinpaperilla kypsennyksen loppupuolella. Anna lohilaatikon vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä