Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lohilaatikko – maukas arjen pelastaja

2 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 45 min

Lohilaatikko on klassikko, joka toimii aina! Perinteinen lohilaatikko valmistuu helposti myös arki-iltana ja maistuu varmasti koko perheelle.

Reseptin ainekset
8 annosta
Lohilaatikko
150 g
purjoa
1000 g
perunaa
250 g
kirjolohifileetä
100 g
kylmäsavustettua kirjolohta
2 tl
sitruunapippuria (suolaton)
3/4 tl
suolaa
3 rkl
tuoretta tilliä (silputtuna)
Munamaito
6 dl
kevytmaitoa
3 kpl
munaa
1/2 tl
suolaa

Lohilaatikko valmistuu näin:

  1. Halkaise ja huuhtele purjo. Viipaloi purjo ja kuoritut perunat. Poista kirjolohesta nahka ja ruodot, viipaloi kala.
  2. Lado purjo-, peruna-, kirjolohi- ja kylmäsavukirjolohiviipaleet sekä mausteet kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Jätä kerros perunaviipaleita pinnalle.
  3. Sekoita munamaito. Vatkaa munien rakenne rikki ja yhdistä kaikki aineet keskenään. Kaada seos vuokaan.
  4. Kypsennä 175 asteessa noin 1 tunti 45 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja lohilaatikon pinta on kauniin ruskea. Peitä lohilaatikon pinta tarvittaessa leivinpaperilla kypsennyksen loppupuolella.
  5. Anna lohilaatikon vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt