Maku

Lohilaatikko – maukas arjen pelastaja

2 h 15 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 45 min
Lohilaatikko on klassikko, joka toimii aina! Perinteinen lohilaatikko valmistuu helposti myös arki-iltana ja maistuu varmasti koko perheelle.
GL
4
0
Julkaistu 7.7.2007


Reseptin ainekset (8 annosta)

Lohilaatikko

  • 150 gpurjoa
  • 1000 gperunaa
  • 250 gkirjolohifileetä
  • 100 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 2 tlsitruunapippuria (suolaton)
  • 3/4 tlsuolaa
  • 3 rkltuoretta tilliä (silputtuna)

Munamaito

  • 6 dlkevytmaitoa
  • 3 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa
Tulosta

Lohilaatikko valmistuu näin:

  1. Halkaise ja huuhtele purjo. Viipaloi purjo ja kuoritut perunat. Poista kirjolohesta nahka ja ruodot, viipaloi kala.
  2. Lado purjo-, peruna-, kirjolohi- ja kylmäsavukirjolohiviipaleet sekä mausteet kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Jätä kerros perunaviipaleita pinnalle.
  3. Sekoita munamaito. Vatkaa munien rakenne rikki ja yhdistä kaikki aineet keskenään. Kaada seos vuokaan.
  4. Kypsennä 175 asteessa noin 1 tunti 45 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja lohilaatikon pinta on kauniin ruskea. Peitä lohilaatikon pinta tarvittaessa leivinpaperilla kypsennyksen loppupuolella.
  5. Anna lohilaatikon vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Kommentoi »