Kotivinkki

Miso-nuudelikeitto

20 min
0
0

Miso-nuudelikeitto

KA
0
0
Misotahna on monien japanilaisten keittojen mauste. Nuudeleina voit käyttää japanilaisia ramen- tai udonuudeleita tai melko yleisesti myynnissä olevia munanuudeleita. Mieto ja aromaattinen miso-nuudelikeitto sopii piristäväksi lounaaksi.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (3-4 annosta)

  • 150 gramen-, udo- tai munanuudeleita
  • 1porkkana
  • 100-150 gkiinankaalia
  • ½ pktmaustamatonta tofua (150 g)
  • 4cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 lvettä
  • 3 rklmisotahnaa tai 3 annospussia misokeittoa
  • 1 rklseesaminsiemenöljyä
  • 2 rklkalakastiketta
  • 1-2 dlmungpavun ituja
  • 3kevätsipulia

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada siivilään ja huuhdo hyvin kylmällä vedellä.

2. Kuori ja suikaloi porkkana mahdollisimman ohuiksi tikuiksi. Leikkaa myös kiinankaali ohuiksi suikaleiksi. Kuutioi tofu.

3. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää inkivääri, valkosipuli, misotahna tai -keittoainespussit, öljy ja kalakastike. Anna kiehahtaa.

4. Lisää keittoon porkkanat ja kiinankaali. Kun keitto taas kiehahtaa, lisää nuudelit, tofu sekä mungpavun idut. Kuumenna keitto ja viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla. Nauti miso-nuudelikeitto heti.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä