4,1(8)
Miso-nuudelikeitto
Kasvis
20 min
Misotahna on monien japanilaisten keittojen mauste. Nuudeleina voit käyttää japanilaisia ramen- tai udonuudeleita tai melko yleisesti myynnissä olevia munanuudeleita. Mieto ja aromaattinen miso-nuudelikeitto sopii piristäväksi lounaaksi.
17.6.2016
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
3-4 annosta
150 gramen-, udo- tai munanuudeleita
1porkkana
100-150 gkiinankaalia
½ pktmaustamatonta tofua (150 g)
4cm:n pala tuoretta inkivääriä
2valkosipulinkynttä
1 lvettä
3 rklmisotahnaa tai 3 annospussia misokeittoa
1 rklseesaminsiemenöljyä
2 rklkalakastiketta
1-2 dlmungpavun ituja
3kevätsipulia

1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada siivilään ja huuhdo hyvin kylmällä vedellä.

2. Kuori ja suikaloi porkkana mahdollisimman ohuiksi tikuiksi. Leikkaa myös kiinankaali ohuiksi suikaleiksi. Kuutioi tofu.

3. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää inkivääri, valkosipuli, misotahna tai -keittoainespussit, öljy ja kalakastike. Anna kiehahtaa.

4. Lisää keittoon porkkanat ja kiinankaali. Kun keitto taas kiehahtaa, lisää nuudelit, tofu sekä mungpavun idut. Kuumenna keitto ja viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla. Nauti miso-nuudelikeitto heti.

Suosittelemme myös näitä

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo