


Pho-keitto
30 min
Pho-keitto on Vietnamin kansallisruoka, jossa keitetty mausteinen liemi kaadetaan kulhoon nuudelien, lihan ja korianterin päälle. Tässä versiossa oikaistaan ja käytetään valmista lihalientä, joka maustetaan perinteiseen tapaan.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 ½ l
hyvää lihalientä tai
1 ½ l
vettä ja 2 lihaliemikuutiota
6
kokonaista neilikkaa
2
kanelitankoa
6
tähtianista
6–8
kokonaista mustapippuria
2 rkl
soijakastiketta
4 rkl
kalakastiketta
300 g
naudanlihaa, sisä- tai paahtopaistia
300 g
tai fileetä
1
punainen chilipalko
6
kevätsipulia tai pieni purjo
250 g
riisinuudeleita
3 dl
mung-pavun ituja
korianteria tai basilikaa
limetinlohkoja
- Mittaa kattilaan liemi tai vesi ja liemikuutiot, neilikat, kanelitangot, tähtianikset, mustapippurit sekä soija- ja kalakastike. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa hautuen noin 10 minuuttia.
- Leikkaa naudanliha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Leikkaaminen on helppoa hieman kohmeisesta lihapalasta. Pakasta palaa halutessasi muutama tunti ennen leikkaamista.
- Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Jos haluat pho-keittoon vähemmän tulisuutta, halkaise ja poista chilistä siemenet ennen viipalointia. Viipaloi myös kevätsipulit. Jos käytät purjoa, halkaise ja pese se ennen viipalointia.
- Lisää nuudelit liemeen. Kun liemi jälleen kiehuu, lisää lihaviipaleet, chili, kevätsipuli ja idut. Keitä pho-keittoa vielä hetki, kunnes nuudelit ovat kypsiä.
- Ripottele keittoannoksen päälle tuoretta korianteria, minttua tai basilikaa ja purista päälle hieman limetinmehua. Tarjoile pho-keitto kuumana.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
