Kotivinkki

Pho-keitto

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Pho-keitto on Vietnamin kansallisruoka, jossa keitetty mausteinen liemi kaadetaan kulhoon nuudelien, lihan ja korianterin päälle. Tässä versiossa oikaistaan ja käytetään valmista lihalientä, joka maustetaan perinteiseen tapaan.
4.4
3
Julkaistu: 24.6.2015


Ainekset (4 annosta)

  • 1 ½ lhyvää lihalientä tai
  • 1 ½ lvettä ja 2 lihaliemikuutiota
  • 6kokonaista neilikkaa
  • 2kanelitankoa
  • 6tähtianista
  • 6–8kokonaista mustapippuria
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 4 rklkalakastiketta
  • 300 gnaudanlihaa, sisä- tai paahtopaistia
  • 300 gtai fileetä
  • 1punainen chilipalko
  • 6kevätsipulia tai pieni purjo
  • 250 griisinuudeleita
  • 3 dlmung-pavun ituja
  • korianteria tai basilikaa
  • limetinlohkoja
Tulosta
  1. Mittaa kattilaan liemi tai vesi ja liemikuutiot, neilikat, kanelitangot, tähtianikset, mustapippurit sekä soija- ja kalakastike. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa hautuen noin 10 minuuttia.
  2. Leikkaa naudanliha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Leikkaaminen on helppoa hieman kohmeisesta lihapalasta. Pakasta palaa halutessasi muutama tunti ennen leikkaamista.
  3. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Jos haluat pho-keittoon vähemmän tulisuutta, halkaise ja poista chilistä siemenet ennen viipalointia. Viipaloi myös kevätsipulit. Jos käytät purjoa, halkaise ja pese se ennen viipalointia.
  4. Lisää nuudelit liemeen. Kun liemi jälleen kiehuu, lisää lihaviipaleet, chili, kevätsipuli ja idut. Keitä pho-keittoa vielä hetki, kunnes nuudelit ovat kypsiä.
  5. Ripottele keittoannoksen päälle tuoretta korianteria, minttua tai basilikaa ja purista päälle hieman limetinmehua. Tarjoile pho-keitto kuumana.  
3 kommenttia