Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pho-keitto

30 min

Pho-keitto on Vietnamin kansallisruoka, jossa keitetty mausteinen liemi kaadetaan kulhoon nuudelien, lihan ja korianterin päälle. Tässä versiossa oikaistaan ja käytetään valmista lihalientä, joka maustetaan perinteiseen tapaan.

24.6.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
1 ½ l
hyvää lihalientä tai
1 ½ l
vettä ja 2 lihaliemikuutiota
6
kokonaista neilikkaa
2
kanelitankoa
6
tähtianista
6–8
kokonaista mustapippuria
2 rkl
soijakastiketta
4 rkl
kalakastiketta
300 g
naudanlihaa, sisä- tai paahtopaistia
300 g
tai fileetä
1
punainen chilipalko
6
kevätsipulia tai pieni purjo
250 g
riisinuudeleita
3 dl
mung-pavun ituja
korianteria tai basilikaa
limetinlohkoja
  1. Mittaa kattilaan liemi tai vesi ja liemikuutiot, neilikat, kanelitangot, tähtianikset, mustapippurit sekä soija- ja kalakastike. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa hautuen noin 10 minuuttia.
  2. Leikkaa naudanliha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Leikkaaminen on helppoa hieman kohmeisesta lihapalasta. Pakasta palaa halutessasi muutama tunti ennen leikkaamista.
  3. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Jos haluat pho-keittoon vähemmän tulisuutta, halkaise ja poista chilistä siemenet ennen viipalointia. Viipaloi myös kevätsipulit. Jos käytät purjoa, halkaise ja pese se ennen viipalointia.
  4. Lisää nuudelit liemeen. Kun liemi jälleen kiehuu, lisää lihaviipaleet, chili, kevätsipuli ja idut. Keitä pho-keittoa vielä hetki, kunnes nuudelit ovat kypsiä.
  5. Ripottele keittoannoksen päälle tuoretta korianteria, minttua tai basilikaa ja purista päälle hieman limetinmehua. Tarjoile pho-keitto kuumana.  
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt