


Fenkolikalakeitto
Pakastekalastakin syntyy hyvä kalakeitto, kun sen maustaa tomaattipyreellä, lehtisellerillä ja fenkolilla.
1. Sulata pakastekala, kuutioi ja valuta se. Poista fenkolista kova kanta ja lehtitupsut. Pilko fenkoli sekä huuhdotut lehtisellerin varret sopiviksi suupaloiksi.
2. Pane kattilaan vesi, liemikuutiot, tomaattipyree ja ripaus sokeria. Kiehauta liemi.
3. Lisää kattilaan pilkotut kasvikset ja keitä noin 5–6 minuuttia. Puolita sillä aikaa kirsikkatomaatit sekä oliivit ja silppua persilja.
4. Lisää keittoon paloiteltu kala ja keitä pari minuuttia, kunnes kala on kypsää.
5. Lisää lopuksi oliivit, kirsikkatomaatit, persilja, kaprikset ja appelsiinimehu. Tarkista kalakeiton maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Tarjoa kalakeitto heti.