Kotivinkki

Fenkolikalakeitto

15 min
0
0

Fenkolikalakeitto

Pakastekalastakin syntyy hyvä kalakeitto, kun sen maustaa tomaattipyreellä, lehtisellerillä ja fenkolilla.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gvaaleaa pakastekalaa (esim. seitä tai turskaa)
  • 1iso fenkoli
  • 2lehtisellerin vartta
  • 8 dlvettä
  • 2kalaliemikuutiota
  • 3 rkltomaattipyreetä
  • ripaus sokeria
  • 10–14kirsikkatomaattia
  • 1 dlvihreitä, kivettömiä oliiveita
  • ½ dlsilputtua lehtipersiljaa
  • 2 rklpieniä kapriksia
  • 3 rklappelsiinimehua
  • maun mukaan suolaa ja rouhittua mustapippuria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Sulata pakastekala, kuutioi ja valuta se. Poista fenkolista kova kanta ja lehtitupsut. Pilko fenkoli sekä huuhdotut lehtisellerin varret sopiviksi suupaloiksi.
 

2. Pane kattilaan vesi, liemikuutiot, tomaattipyree ja ripaus sokeria. Kiehauta liemi.
 

3. Lisää kattilaan pilkotut kasvikset ja keitä noin 5–6 minuuttia. Puolita sillä aikaa kirsikkatomaatit sekä oliivit ja silppua persilja.
 

4. Lisää keittoon paloiteltu kala ja keitä pari minuuttia, kunnes kala on kypsää.
 

5. Lisää lopuksi oliivit, kirsikkatomaatit, persilja, kaprikset ja appelsiinimehu. Tarkista kalakeiton maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Tarjoa kalakeitto heti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä