Italialaiset lihapullat ovat Minna Kuukan bravuuri! Radiotoimittajan mehevät pyörykät valmistuvat ilman korppujauhoja ja kypsyvät tomaattikastikkeessa

1 h
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
45 min
Radiotoimittaja Minna Kuukka on innokas ruoanlaittaja, joka luottaa keittiössä perinteisiin kotiruokiin, joita hän varioi erilaisin maustein. Tomaattisessa pastakastikkeessa kypsyvät italialaiset lihapullat maistuvat niin puolisolle kuin pariskunnan kaksosillekin.
GL
3.6
3
Julkaistu: 4.5.2021


Ainekset (noin 20 pyörykkää)

  • 800 gnaudanjauhelihaa
  • 1iso sipuli silputtuna
  • 3–4valkosipulinkynttä pilkottuna
  • 2munaa
  • 1½ dlparmesaaniraastetta
  • 1 rkubasilikaa silppuna
  • 1–2 tlsuolaa
  • ½ rkusilputtua oreganoa ja persiljaa
  • paljon mustapippuria
  • 2 tlk (à 400–500 g)tomaattista pastakastiketta
  • 150 gjuustoraastetta
Tulosta

Minna Kuukan italialaiset lihapullat valmistetaan näin:

  1. Yhdistä kaikki aineet ja anna taikinan levätä hetki. Voit halutessasi myös kuullottaa sipulin pannulla ennen kuin lisäät sen taikinaan.
  2. Muotoile taikinasta isoja, lapsen nyrkin kokoisia pullia. Ota pulliin nopeasti väri pannulla.
  3. Kaada puoleen väliin uunivuokaa tomaattista pastakastiketta joko tölkistä tai itse keittämääsi. Laita pullat kastikkeeseen ja ripota päälle mozzarellaraastetta.
  4. Paista noin 170-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
  5. Tarjoa italialaiset lihapullat esimerkiksi keitetyn spagetin kanssa.
3 kommenttia