


Italialaiset lihapullat ovat Minna Kuukan bravuuri! Radiotoimittajan mehevät pyörykät valmistuvat ilman korppujauhoja ja kypsyvät tomaattikastikkeessa
1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Radiotoimittaja Minna Kuukka on innokas ruoanlaittaja, joka luottaa keittiössä perinteisiin kotiruokiin, joita hän varioi erilaisin maustein. Tomaattisessa pastakastikkeessa kypsyvät italialaiset lihapullat maistuvat niin puolisolle kuin pariskunnan kaksosillekin.
Reseptin ainekset
noin 20 pyörykkää
800 g
naudanjauhelihaa
1
iso sipuli silputtuna
3–4
valkosipulinkynttä pilkottuna
2
munaa
1½ dl
parmesaaniraastetta
1 rku
basilikaa silppuna
1–2 tl
suolaa
½ rku
silputtua oreganoa ja persiljaa
paljon mustapippuria
2 tlk (à 400–500 g)
tomaattista pastakastiketta
150 g
juustoraastetta
Minna Kuukan italialaiset lihapullat – ohje:
- Yhdistä kaikki aineet ja anna taikinan levätä hetki. Voit halutessasi myös kuullottaa sipulin pannulla ennen kuin lisäät sen taikinaan.
- Muotoile taikinasta isoja, lapsen nyrkin kokoisia pullia. Ota pulliin nopeasti väri pannulla.
- Kaada puoleen väliin uunivuokaa tomaattista pastakastiketta joko tölkistä tai itse keittämääsi. Laita pullat kastikkeeseen ja ripota päälle mozzarellaraastetta.
- Paista noin 170-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
- Tarjoa italialaiset lihapullat esimerkiksi keitetyn spagetin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat