Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kori suppiksia täynnä

Syksy lautasella! Metsäsieni-lehtikaalisalaatissa maistuvat kirpeäksi hierottu lehtikaali ja paahdetut pähkinät

30 min

Anna lehtikaalille hieronta, niin saat sen rakenteen pehmenemään ja marinadin maut syvenemään. Suppilovahverot viihtyvät valkosipulin seurassa.

17.9.2024

Reseptin ainekset
4–6 annosta
200 g
lehtikaalia
2 rkl
balsamiviinietikkaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
100 g
saksanpähkinöitä
Paahdetut sienet
150 g
pannuvalmiita pakastettuja metsäsieniä (esim. suppilovahveroita)
1 pieni
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria

Metsäsieni-lehtikaalisalaatti – ohje:

  1. Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit. Poista kovat lehtiruodit. Revi lehdet kulhoon. Lisää viinietikka, suola ja pippuri. Puristele lehtikaalia käsin muutaman minuutin ajan, kunnes se pehmenee.
  2. Rouhi saksanpähkinät. Sulata sienet. Kuori ja suikaloi punasipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli.
  3. Paahda saksanpähkinärouhetta kuumalla pannulla hetki ja siirrä lautaselle. Lisää pannulle öljy, sipulit ja sienet. Paista, kunnes neste on haihtunut ja ainekset ovat hieman paistuneet. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Levitä lehtikaalit tarjoiluvadille. Lisää sieniseos ja sekoita kevyesti. Viimeistele pähkinärouheella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt