Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Carrot cake eli mehevä porkkanakakku

40 min

Carrot cake on täydellisen mehevä porkkanakakku. Amerikkalainen porkkanakakku viimeistellään vaniljaisella tuorejuustokuorrutuksella.

Reseptin ainekset
30 palaa
4
munaa
3 dl
sokeria (tai ruokokidesokeria)
2 dl
rypsiöljyä
5 dl
vehnäjauhoja
1 dl
saksanpähkinöitä (rouhittuna)
1/2 dl
kookoshiutaleita
2 tl
kanelia
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
3/4 tl
suolaa
8 dl
porkkanaraastetta (hienoa, 400 g)
Kuorrutus
180 g
voita
250 g
tomusokeria (noin 5 dl)
200 g
tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
Kuorrutukseen
10–20 tippaa
vanilja-aromia
Pinnalle
saksanpähkinöitä (rouhittuna)
kookoshiutaleita

Carrot cake – ohje:

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon öljy.
  2. Sekoita jauhot, pähkinärouhe, kookoshiutaleet, kaneli, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon porkkanaraaste.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 26 cm, tilavuus vähintään 2 l). Paista 175-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia (tarkista kypsyys puutikulla). Jäähdytä kakku ja anna sen mehevöityä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  4. Valmista kuorrutus. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja vanilja-aromi. Tarkista maku.
  5. Levitä kuorrutus porkkanakakun pinnalle ja reunoille. Koristele porkkanakakku pähkinöillä ja kookoshiutaleilla.

Vinkki!

Ota talteen myös ikisuosittu Tiinan mehevä porkkanakakku.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt