Mehevä porkkanakakku (Carrot Cake)

40 min
4.3
2

Mehevä porkkanakakku (Carrot Cake)

Tämän muhkean amerikkalaisen haluat leipoa! Täydellisen mehevä porkkanakakku viimeistellään vaniljaisella tuorejuustokuorrutuksella.
Teksti Anna Mäkelä, Emilia Kolari
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 palaa)

  • 4 kplmunaa
  • 3 dlsokeria (tai ruokokidesokeria)
  • 2 dlrypsiöljyä
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsaksanpähkinöitä (rouhittuna)
  • 1/2 dlkookoshiutaleita
  • 2 tlkanelia
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 8 dlporkkanaraastetta (hienoa, 400 g)

Kuorrutus

  • 180 gvoita
  • 250 gtomusokeria (noin 5 dl)
  • 200 gtuorejuustoa (esim. Philadelphia)

Lisäksi

  • Kuorrutukseen
  • 10-20 tippaa vanilja-aromia
  • Pinnalle
  • saksanpähkinöitä rouhittuna
  • kookoshiutaleita

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Leivo muhkea amerikkalainen porkkanakakku näin:

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon öljy.

Sekoita jauhot, pähkinärouhe, kookoshiutaleet, kaneli, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon porkkanaraaste.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 26 cm, tilavuus vähintään 2 l). Paista 175-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia (tarkista kypsyys puutikulla). Jäähdytä kakku ja anna sen mehevöityä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Valmista kuorrutus. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja vanilja-aromi. Tarkista maku.

Levitä kuorrutus porkkanakakun pinnalle ja reunoille. Koristele mehevä porkkanakakku pähkinöillä ja kookoshiutaleilla.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä