


Carrot cake eli mehevä porkkanakakku
40 min
Carrot cake on täydellisen mehevä porkkanakakku. Amerikkalainen porkkanakakku viimeistellään vaniljaisella tuorejuustokuorrutuksella.
Reseptin ainekset
30 palaa
4
munaa
3 dl
sokeria (tai ruokokidesokeria)
2 dl
rypsiöljyä
5 dl
vehnäjauhoja
1 dl
saksanpähkinöitä (rouhittuna)
1/2 dl
kookoshiutaleita
2 tl
kanelia
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
3/4 tl
suolaa
8 dl
porkkanaraastetta (hienoa, 400 g)
Kuorrutus
180 g
voita
250 g
tomusokeria (noin 5 dl)
200 g
tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
Kuorrutukseen
10–20 tippaa
vanilja-aromia
Pinnalle
saksanpähkinöitä (rouhittuna)
kookoshiutaleita
Carrot cake – ohje:
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon öljy.
- Sekoita jauhot, pähkinärouhe, kookoshiutaleet, kaneli, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon porkkanaraaste.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 26 cm, tilavuus vähintään 2 l). Paista 175-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia (tarkista kypsyys puutikulla). Jäähdytä kakku ja anna sen mehevöityä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Valmista kuorrutus. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja vanilja-aromi. Tarkista maku.
- Levitä kuorrutus porkkanakakun pinnalle ja reunoille. Koristele porkkanakakku pähkinöillä ja kookoshiutaleilla.
Vinkki!
Ota talteen myös ikisuosittu Tiinan mehevä porkkanakakku.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat