Kotoisen mustikan ja trooppisen kookoksen yhdistelmä on lyömättömän hyvä. Tämä mehevä piirakka syntyy jo mukillisesta mustikoita. Täyteläiseen pohjaan tuo potkua sitruunankuori ja ripaus inkivääriä. Mustikkakerroksen päälle ripotellaan runsaasti herkullista kookos-kardemummamurua. Tästä ei enää mustikkapiirakka paremmaksi voi muuttua!
Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella kulhossa.
Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten. Lisää ranskankerma ja sitruunankuori.
Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja inkivääri. Lisää ne taikinaan käännellen. Sekoita tasaiseksi mutta älä enää vatkaa.
Levitä pohjataikina tasaisesti pyöreään (halkaisijaltaan noin 26 cm) vuokaan.
Täyte
Yhdistä kulhossa mustikat, ruokokidesokeri ja perunajauhot. Levitä mustikat tasaisesti pohjataikinan päälle.
Muruseos
Nypi kulhossa yhteen vehnäjauhot, kookoshiutaleet, vanilja- ja kidesokeri, kardemumma ja kuutioitu voi. Ripottele seos runsaaksi kerrokseksi mustikkatäytteen päälle.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia tai kunnes täyte saa kauniin värin ja piirakka on kypsää. Peitä piirakka loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta näyttää saavan liikaa väriä.
Anna piirakan jäähtyä rauhassa. Maut ovat parhaimmillaan, jos annat piirakan vetäytyä seuraavaan päivään. Säilytä piirakka peitettynä huoneenlämmössä.
Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Vinkit!
Voit käyttää mustikoiden sijaan tässä piirakassa myös vadelmia, herukoita tai lakkoja.
Mustikkasuut ihastuvat taatusti myös suosittuun mustikkapiirakkaamme, jonka täytteessä on mehevien marjojen lisäksi ranskankermaa. Piirakka valmistuu helposti ilman sähkövatkainta!