Mehevä mustikka-kookosmurupiirakka

Reseptin ainekset (12 annosta)
Pohja
- 125 gvoita (pehmeää)
- 2 dlruokokidesokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 4munaa
- 150 granskankermaa
- 2 tlsitruunan kuorta hienoksi raastettuna (luomu)
- 3 1/2 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tljauhettua inkivääriä
Täyte
- 200 gmustikoita
- 1/2 dlruokokidesokeria
- 2 rklperunajauhoja
Muruseos
- 1 1/2 dlvehnäjauhoja
- 2 1/2 dlkookoshiutaleita
- 1 dlsokeria
- 1 rklvaniljasokeria
- 1 tljauhettua kardemummaa
- 100 gvoita (kylmää)
Pohja
Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella kulhossa.
Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten. Lisää ranskankerma ja sitruunankuori.
Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja inkivääri. Lisää ne taikinaan käännellen. Sekoita tasaiseksi mutta älä enää vatkaa.
Levitä pohjataikina tasaisesti pyöreään (halkaisijaltaan noin 26 cm) vuokaan.
Täyte
Yhdistä kulhossa mustikat, ruokokidesokeri ja perunajauhot. Levitä mustikat tasaisesti pohjataikinan päälle.
Muruseos
Nypi kulhossa yhteen vehnäjauhot, kookoshiutaleet, vanilja- ja kidesokeri, kardemumma ja kuutioitu voi. Ripottele seos runsaaksi kerrokseksi mustikkatäytteen päälle.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia tai kunnes täyte saa kauniin värin ja piirakka on kypsää. Peitä piirakka loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta näyttää saavan liikaa väriä.
Anna piirakan jäähtyä rauhassa. Maut ovat parhaimmillaan, jos annat piirakan vetäytyä seuraavaan päivään. Säilytä piirakka peitettynä huoneenlämmössä.
Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Voit käyttää mustikoiden sijaan tässä piirakassa myös vadelmia, herukoita tai lakkoja.