


Mehevä mansikka-raparperipiirakka
1 h 25 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 40 min
Tämä mansikka-raparperipiirakka ei ole se perinteisin mutta huisin herkullinen se on. Pohjassa maistuvat pähkinät ja mantelit, päälle lusikoidaan raparperi-mansikkakerma.
Reseptin ainekset
8 annosta
3
munanvalkuaista
100 g
manteleita
75 g
hasselpähkinöitä
2 dl
ruokokidesokeria
1 rkl
vehnäjauhoja
1 rkl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
Raparperi-mansikkakerma
200 g
raparperia
¾ dl
sokeria
1
vaniljatanko
4 dl
mansikoita (300 g)
3 dl
kuohukermaa
1 dl
maitorahkaa
- Vuoraa 22 cm:n tasapohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla. Rouhi mantelit ja pähkinät niin, että osa jää melko suuriksi paloiksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele sekaan mantelit, pähkinät, sokeri, vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe.
- Lusikoi taikina vuokaan ja kypsennä 40 minuuttia 180-asteisessa uunissa. Anna jäähtyä.
- Leikkaa huuhdellut raparperit 2 sentin kokoisiksi palasiksi. Laita raparperit ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja laita se raparperien seuraan. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Perkaa mansikat ja ota 2/3 niistä koristeluun. Paloittele loput mansikat. Poista vaniljatanko raparperien seasta ja sekoita mansikat raparperiseokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele sekaan rahka. Lisää raparperiseos kerman sekaan varovasti sekoittaen.
- Lusikoi kermaseos jäähtyneelle piirakalle ja koristele mansikka-raparperipiirakka mansikoilla.
Vinkki!
Kokeile myös mehevää raparperipiirakkaa, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot pellillisen herkullista piirakkaa.
Kuva: Tia Borgsmidt/Idecor Images
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat