Mehevä mansikka-raparperipiirakka

Reseptin ainekset (8 annosta)
- 3munanvalkuaista
- 100 gmanteleita
- 75 ghasselpähkinöitä
- 2 dlruokokidesokeria
- 1 rklvehnäjauhoja
- 1 rklperunajauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
Raparperi-mansikkakerma
- 200 graparperia
- ¾ dlsokeria
- 1vaniljatanko
- 4 dlmansikoita (300 g)
- 3 dlkuohukermaa
- 1 dlmaitorahkaa
1. Vuoraa 22 cm:n tasapohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla. Rouhi mantelit ja pähkinät niin, että osa jää melko suuriksi paloiksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele sekaan mantelit, pähkinät, sokeri, vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe.
2. Lusikoi taikina vuokaan ja kypsennä 40 minuuttia 180-asteisessa uunissa. Anna jäähtyä.
3. Leikkaa huuhdellut raparperit 2 sentin kokoisiksi palasiksi. Laita raparperit ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja laita se raparperien seuraan. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Perkaa mansikat ja ota 2/3 niistä koristeluun. Paloittele loput mansikat. Poista vaniljatanko raparperien seasta ja sekoita mansikat raparperiseokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele sekaan rahka. Lisää raparperiseos kerman sekaan varovasti sekoittaen.
5. Lusikoi kermaseos jäähtyneelle piirakalle ja koristele mansikka-raparperipiirakka mansikoilla.
Kuva: Tia Borgsmidt/Idecor Images