Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mehevä mansikka-raparperipiirakka

1 h 25 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 40 min

Tämä mansikka-raparperipiirakka ei ole se perinteisin mutta huisin herkullinen se on. Pohjassa maistuvat pähkinät ja mantelit, päälle lusikoidaan raparperi-mansikkakerma.

28.6.2016
Reseptin ainekset
8 annosta
3
munanvalkuaista
100 g
manteleita
75 g
hasselpähkinöitä
2 dl
ruokokidesokeria
1 rkl
vehnäjauhoja
1 rkl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
Raparperi-mansikkakerma
200 g
raparperia
¾ dl
sokeria
1
vaniljatanko
4 dl
mansikoita (300 g)
3 dl
kuohukermaa
1 dl
maitorahkaa
  1. Vuoraa 22 cm:n tasapohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla. Rouhi mantelit ja pähkinät niin, että osa jää melko suuriksi paloiksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele sekaan mantelit, pähkinät, sokeri, vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe.
  2. Lusikoi taikina vuokaan ja kypsennä 40 minuuttia 180-asteisessa uunissa. Anna jäähtyä.
  3. Leikkaa huuhdellut raparperit 2 sentin kokoisiksi palasiksi. Laita raparperit ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja laita se raparperien seuraan. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Perkaa mansikat ja ota 2/3 niistä koristeluun. Paloittele loput mansikat. Poista vaniljatanko raparperien seasta ja sekoita mansikat raparperiseokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele sekaan rahka. Lisää raparperiseos kerman sekaan varovasti sekoittaen.
  5. Lusikoi kermaseos jäähtyneelle piirakalle ja koristele mansikka-raparperipiirakka mansikoilla.

Vinkki!

Kokeile myös mehevää raparperipiirakkaa, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot pellillisen herkullista piirakkaa.

Kuva: Tia Borgsmidt/Idecor Images

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt